dzejkej Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Czy posiada ktoś sprawdzoną recepturę na White IPA? Ostatnio szukając inspiracji spróbowałem tego piwa z dodatkiem zielonej herbaty z browaru Grodzisk (foto). Bardzo mi podeszło. Coś tam już sobie poszukałem w necie, ale nie ma jak to sprawdzona receptura, dlatego Was pytam 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Musi być z dodatkiem herbaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumidło Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Tak, to piwo jest zacne. Drożdże myślisz te: https://homebrewing.pl/fermentum-mobile-fm51-grodzie-debowe-40ml-p-203.html czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 40 minut temu, anteks napisał(a): Musi być z dodatkiem herbaty? Absolutnie nie. Nawet nie wiem ile ta herbata wnosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 11 minut temu, Szumidło napisał(a): Drożdże myślisz te: Biorę je pod uwagę, chociaż wolałabym suchary. Wiem, wiem, że płynne są lepsze, tylko ten starter... Chociaż z drugiej strony, mam suchy ekstrakt, mogę nawet "wypożyczyć" kolbę i mieszadło, więc może czas spróbować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 23 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2023 Te drożdże można spokojnie dodawać bezpośrednio do brzeczki. jest do nich odpowiedni opis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi