Lisek50 Opublikowano 28 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 22 minuty temu, fotohobby napisał(a): Wsypujesz do słoiczka, zalewasz, żeby alkohol zakrył. Później wszystko wlewasz do piwa Rum 80% ? Jeszcze nie spotkałęem się z takim, ale może być, jeśli smak ci pasuje Tak jest taki austriacki rum 80% smak zupełnie inny niz ten biały czy złoty. ok to zrobię tak jak mi radzisz. Ale jeszcze dopytam o jedną rzecz... ile jeszcze zaczekać czasu zanim przeleję na cichą? no i mniej więcej na tej cichej ile potrzymac zanim zabutelkuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Tydzień minimum, może dwa. Przy ostatnim moim piwie na Gozdawa OGA9 wydawało się, że skończyły fermentacje po 3-4 dniach, zaczęły się klarować, a później znów ruszyły leniwie i jeszcze ponad tydzień coś dojadały. Edytowane 28 Lutego przez fotohobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek50 Opublikowano 28 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Ok poczekam tak jak piszesz, najwyżej jak będzie coś mnie niepokoić to napiszę i dam znać co wyszło z tej warki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek50 Opublikowano 3 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia Witam ponownie Piwko zabutelkowałem tak jak koledzy doradzili, już 3 butelki otworzyłem na próbę i myślałem że będzie gorzej a tu niespodzianka. Piwko wyszło fajne słodkawe takie jak oczekiwałem, granatów nie było tylko jakby mam odczucie że troszkę słabo się nagazowało gdyż po wypiciu połowy kufelka prawie nie czuć bąbelków. Ale dziękuję za rady koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi