Jump to content

Rozlew piwa smakowego - pulpa


Recommended Posts

Witam,

 

posiadam do rozlania fermentor piwa smakowego przy pomocy bulpy owocowej. Piwo stało dłuższą chwilę w fermentorze i się rozwarstwiło. Jest część klarowna, ale też na dnie jest reszta pulpy wymieszana z drożdżami.

 

Czy rozlewać do butelek razem z pulpą? Czy zlać tylko frakcję klarowną?

Jakie są wasze praktyki?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tylko klar. Jak zaciągniesz muł to potem będziesz miał gushing.

 

Link do patentu do odfiltrowania. Wyłapie większość syfów.

 

 

Edited by Koora
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.