Pepis Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 Witam, posiadam do rozlania fermentor piwa smakowego przy pomocy bulpy owocowej. Piwo stało dłuższą chwilę w fermentorze i się rozwarstwiło. Jest część klarowna, ale też na dnie jest reszta pulpy wymieszana z drożdżami. Czy rozlewać do butelek razem z pulpą? Czy zlać tylko frakcję klarowną? Jakie są wasze praktyki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 (edited) Tylko klar. Jak zaciągniesz muł to potem będziesz miał gushing. Link do patentu do odfiltrowania. Wyłapie większość syfów. Edited April 13, 2024 by Koora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepis Posted April 13, 2024 Author Share Posted April 13, 2024 Ok, racja. Dzięki za radę! Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
INTseed Posted April 13, 2024 Share Posted April 13, 2024 Z reszty zrób ocet. Dodaj cukru 3 łyżki i zostaw w słoiku przykrytym gazą. Za miesiąc przelej z nad syfu. Taki eksperyment.Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now