Skocz do zawartości

Rozlew piwa smakowego - pulpa


Pepis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

posiadam do rozlania fermentor piwa smakowego przy pomocy bulpy owocowej. Piwo stało dłuższą chwilę w fermentorze i się rozwarstwiło. Jest część klarowna, ale też na dnie jest reszta pulpy wymieszana z drożdżami.

 

Czy rozlewać do butelek razem z pulpą? Czy zlać tylko frakcję klarowną?

Jakie są wasze praktyki?

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tylko klar. Jak zaciągniesz muł to potem będziesz miał gushing.

 

Link do patentu do odfiltrowania. Wyłapie większość syfów.

 

 

Edytowane przez Koora
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.