Pepis Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Witam, posiadam do rozlania fermentor piwa smakowego przy pomocy bulpy owocowej. Piwo stało dłuższą chwilę w fermentorze i się rozwarstwiło. Jest część klarowna, ale też na dnie jest reszta pulpy wymieszana z drożdżami. Czy rozlewać do butelek razem z pulpą? Czy zlać tylko frakcję klarowną? Jakie są wasze praktyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Tylko klar. Jak zaciągniesz muł to potem będziesz miał gushing. Link do patentu do odfiltrowania. Wyłapie większość syfów. Edytowane 13 Kwietnia przez Koora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis Opublikowano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Ok, racja. Dzięki za radę! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Z reszty zrób ocet. Dodaj cukru 3 łyżki i zostaw w słoiku przykrytym gazą. Za miesiąc przelej z nad syfu. Taki eksperyment.Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się