smerf08365 Opublikowano 25 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2025 Hej. Po wysładzaniu i podgrzaniu do 97°C brakło prądu ze względu na zawieje i zamiecie śnieżne więc nie zdążyłem nachmielić brzeczki. Prawie 24h nie było prądu. Brzeczka bedzie stała jeszcze kolejne 24h. Czy coś z tego piwa jeszcze wyjdzie czy lepiej wylać? Pomóżcie 🥹 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2025 Ja bym spróbował, jeśli nie skisła to zagotował, chmielil, chłodził i szczepił. edit: ale przykryta była? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf08365 Opublikowano 25 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2025 Tak, przykryta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2025 Tym bardziej podjąłbym ryzyko. Jaki zasyp, jakie chmielenie, jakie drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf08365 Opublikowano 25 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2025 Pale ale, pszeniczny i płatki owsiane. Bede chmielił tylko Citrą. Drożdże to gęstwa z us 05 z poprzednich piwek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 25 Listopada 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2025 Mam nadzieję, że już chłodzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf08365 Opublikowano 25 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2025 Jutro dopiero będę chmielił z samego rana. Podgrzałem teraz do 97 i w smaku jest ok 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf08365 Opublikowano 27 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2025 Wczoraj dokończyłem, już bulka. Ciekawe co z tego wyjdzie 🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 27 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2025 Lambik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf08365 Opublikowano 28 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2025 IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf08365 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2025 Już zabutelkowane, zeszło z 14 do 2,5 BLG. W smaku jest ok, za dwa tygodnie dam znać co z tego wyszło 😃 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf08365 Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Jest wszystko ok. I w smaku i w nagazowaniu. Dzięki za pomoc 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi