garot Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Dzień dobry, Ostatnio się zakochałem w piwie For.rest od Nepomucen i chciałbym zrobić cos podobnego, oczywiście w wersji alkoholowej. I mam pytanie czy ktoś mógłby się podzielić z recepturą? oraz wyjaśnić jak się tworzy ten sosnowy aromat? Czy to na cichą się gałązki świerku dodaje? Jak to się robi? Mam igły same oskubać i wyparzyć czy jak? xD Będę wdzięczny chociaż za wyjaśnienie tego procesu z gałązkami. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Nepomucen używa raczej pędów świerkowych. Trochę informacji np. tutaj: garot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Szatan Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Poczytaj: Poza tym, na YT robili takie rzeczy, m.in. Piwna Planeta i Piwna Kompania, poza nimi jeszcze ktoś. garot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Filmik Kopyra z Darkiem widzialeś? https://www.youtube.com/watch?v=fy4H7EiC1MQ Jeszcze zapiski na BB https://www.browar.biz/forum/piwo/browarnictwo-amatorskie/twoje-warzenie/66244-f-a-home-brewery?q=świerkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się