Txs Opublikowano 21 Września Udostępnij Opublikowano 21 Września Dzień dobry. Czy taka piana podczas gotowania jest normalna? Jeśli nie, to czy zebrać ją z powierzchni? Gotuję na razie bez chmielu, żeby ekstrakt zwiększyć, ale z minuty na minutę coraz więcej piany się pojawia. Na początku gotowania było jej dosłownie odrobinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Września Udostępnij Opublikowano 21 Września To jest normalne. Szkoły sa dwie. Jedni zdejmują, drudzy nie. Ja tylko jak są brudne, białkowe, z resztkami słodu etc. odławiam na początku przed zawrzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 21 Września Udostępnij Opublikowano 21 Września Normalne, jedynie żeby nie wykipiało można spryskac wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się