sibart Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Witam. Może macie jakieś sugestie jak zrobić otwór fi52 w pokrywie do Klarsteina 3XL. Mam wiertło stożkowe 32 mm i myślałem o wierceniu i potem szlifowaniu krawędzi do 52 mm. Tylko nie wiem czym. A może są lepsze sposoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Otwornica tct 50mm ? Ale wtedy na środku nie może być już otworuStożkowym do 32mm a potem reszta frezem dojechać też się daWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Tym bedzie najtaniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Tym bedzie najtaniejKurde nie wiedziałem że aż do 52mm są. Tyle że trzeba pamiętać że takie tanie w nierdzewce to raczej na kilka użyć. Nie ma co liczyć na długowieczność ale do jednego otworu to lepiej dać 40pln niż dłubać frezem Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Dokładnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibart Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 2 godziny temu, korzen16 napisał(a): Tym bedzie najtaniej No niekoniecznie najtaniej ale też nie wiedziałem , że takie rozmiary są. Bo tu TCT 52 mm za 23 zł. Więc ciekawe czym będzie łatwiej. Chyba potrzebne będą dwie osoby do trzymania pokrywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 7 minut temu, sibart napisał(a): No niekoniecznie najtaniej ale też nie wiedziałem , że takie rozmiary są. Bo tu TCT 52 mm za 23 zł. Więc ciekawe czym będzie łatwiej. Chyba potrzebne będą dwie osoby do trzymania pokrywy. Ale tym nie rozwiercisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Tct ma ten problem że mając np 10mm otwór nie zrobisz już nim otworu 52mm.Przy stożkowym obojętnie jaka średnica otworu to rozwiercisz na większy.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibart Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Teraz, anteks napisał(a): Ale tym nie rozwiercisz Na ten moment nie mam otworu. Góra jest "zasklepiona". Mogę nawet przykręcić pokrywę do deski śrubami odległymi od siebie np. o 40 mm i wiercić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 6 minut temu, sibart napisał(a): Na ten moment nie mam otworu. Góra jest "zasklepiona". Mogę nawet przykręcić pokrywę do deski śrubami odległymi od siebie np. o 40 mm i wiercić. Ta pokrywka to zdjęcie poglądowe czy ja czegoś nie dostrzegam w telefonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Więc obojętnie co weźniesz będzie git. Nie mniej tct masz jeden rozmiar, wiertło stożkowe daje więcej możliwości.Przy okazji zapytam, kombinujesz skraplacz par ?Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Ta pokrywka to zdjęcie poglądowe czy ja czegoś nie dostrzegam w telefonie?Myślę że pokrywa jest cała, a na niej położony króciec pod skraplacz par.Ale to tylko moje przypuszczenia.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibart Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Ale co będzie łatwiejsze. Jakoś bardziej przemawia do mnie ten TCT, ale pewnie darcia będzie co niemiara i czy wkrętarka 50Nm wystarczy. Tak o skraplanie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sibart Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu 9 minut temu, anteks napisał(a): Ta pokrywka to zdjęcie poglądowe czy ja czegoś nie dostrzegam w telefonie? Pokrywa jest na górze płaska na średnicy 10 cm. Położyłem do zdjęcia element, który będzie przykręcony , czyli niejaki tri-clamp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Stożkowym powinno iść łatwiej, bo zbierasz po 2mm średnicy.Tylko nie na raz bo zagrzejesz stożkowe a to wypływa na nie niekorzystnie. Dobrze też zrobić zwykłym wiertłem najpierw otwór jak największe wiertło posiadasz, a reszte stożkowym dorobićWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Wiertła stożkowe nie nadają się do stali nierdzewnej. Nic tym nie zrobisz. Robiłem kiedyś takie otwory wypalarką plazmową po szablonie. Potem obróbka ręczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Krzyżak napisał(a): Wiertła stożkowe nie nadają się do stali nierdzewnej. Nic tym nie zrobisz. Brz przesady. Wiercilem stozkowym otwory w blasze 3mm i dalo rady. Zrobilem kilka duzych otwrów zanim dokonalo zywota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi