obebik Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Witam uwarzyłem swoje pierwsze piwo 3 miesiace temu smakuje bardzo dobre jest koloru bursztynowego ale nie wiem ile ma %... na poczatku miałem 15Blg po fermentacji ktora trwala 14dni wskazywalo mi 2 blg i teraz pytanie ile % ma moje piwo (wyszło mi 12L) (leżakuje już 2 miesiace) piwo gornej fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, obebik napisał(a): Witam uwarzyłem swoje pierwsze piwo 3 miesiace temu smakuje bardzo dobre jest koloru bursztynowego ale nie wiem ile ma %... na poczatku miałem 15Blg po fermentacji ktora trwala 14dni wskazywalo mi 2 blg i teraz pytanie ile % ma moje piwo (wyszło mi 12L) (leżakuje już 2 miesiace) piwo gornej fermentacji Pierwszy lepszy kalkulator to wyliczy a tak prosto to 6,5% ps (BLG Początkowe - BLG Końcowe):1,938 = %alk.(obj.) · Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obebik Opublikowano 4 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, anteks napisał(a): Pierwszy lepszy kalkulator to wyliczy a tak prosto to 6,5% ps (BLG Początkowe - BLG Końcowe):1,938 = %alk.(obj.) · czyli piwo ma 6,5 % jak bym zmierzyl po lezakowaniu to by wykazywało ok. 1-2 blg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 9 minut temu, obebik napisał(a): czyli piwo ma 6,5 % jak bym zmierzyl po lezakowaniu to by wykazywało ok. 1-2 blg? (15-2);1.938=6.71 ps co to znaczy że piwo leżakuje 2 miesiące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi