Nazwa użytkownika Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Czy ktoś używał tych drożdży i może się pochwalić obserwacjami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukBeer Opublikowano wczoraj o 09:20 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:20 Zrobiłem golden ale na english ale. Start maja bardzo szybki, dwie paczki bez uwodnienia, fermentacja po 5h była w ruchu. Dość głęboko odfermentowały po 4 dniach, temperatura około 17 stopni. Profil smakowy bardziej w stronę nottinghamów aniżeli S04, bardziej neutralny. Bardzo wysoka flokulacja, gęstwa jest pancerna. Więcej powiem za miesiąc, przy degustacji, sam jestem niesamowicie ciekaw, dodatkowo na cichej mam strong ale tak z 15blg i z casacdem. Ogólnie te suchary działają, można testować. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się