Skocz do zawartości

Drożdże Pinnacle


Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem golden ale na english ale. 
Start maja bardzo szybki, dwie paczki bez uwodnienia, fermentacja po 5h była w ruchu.

Dość głęboko odfermentowały po 4 dniach, temperatura około 17 stopni.
Profil smakowy bardziej w stronę nottinghamów aniżeli S04, bardziej neutralny. 
Bardzo wysoka flokulacja, gęstwa jest pancerna. 
Więcej powiem za miesiąc, przy degustacji, sam jestem niesamowicie ciekaw, dodatkowo na cichej mam strong ale tak z 15blg i z casacdem. 
Ogólnie te suchary działają, można testować. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.