punix Opublikowano 18 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2025 Poczytaj o kveikach. Albo o lodówce / pudle styropianowym / torbie termicznej do fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 takie pytanie czy Filtr siatkowy BAZOOKA z aledrogo jest lepszy do filtrowania gorącej brzeczki czy wężyk w oplocie po usunięciu gumy ze środka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 Godzinę temu, ptom2345 napisał(a): takie pytanie czy Filtr siatkowy BAZOOKA z aledrogo jest lepszy do filtrowania gorącej brzeczki czy wężyk w oplocie po usunięciu gumy ze środka ? Chodzi o osady białkowe/chmieliny po gotowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 króry daje klarowniejszą brzeczkę do gotowania z chmielem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 34 minuty temu, ptom2345 napisał(a): króry daje klarowniejszą brzeczkę do gotowania z chmielem? Po filtracji zacieru/wysładzaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 20 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2025 25 minut temu, ptom2345 napisał(a): Tak A w czym zacierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 21 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 W garnku i przelewać będe do wiadra z kranikiem i do kranu przykręcić wężyk w oplocie albo ten filtr siatkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 Bierz oplot a najlepiej sprężynę z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 21 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 jakiś link do tej sprężyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2025 46 minut temu, ptom2345 napisał(a): jakiś link do tej sprężyny? Serio pytasz? Piwoszarnia chyba miała ją pierwsze w ofercie ale znajdziesz też w innych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 2 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) dwa dni temu piwo przestało fermentować nastawione 16.12.2025 w wiadrze jest jeszcze lekkie ciśnienie poczekać jeszcze czy rozlewać ? Można też dzwonić z podpowiedziami 793136073 . Edytowane 2 Stycznia przez ptom2345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Najlepiej sprawdzić blg i otworzyć pomiar po kilku (minimum 3) dniach - wtedy masz pewność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 3 godziny temu, ptom2345 napisał(a): dwa dni temu piwo przestało fermentować nastawione 16.12.2025 w wiadrze jest jeszcze lekkie ciśnienie poczekać jeszcze czy rozlewać ? Można też dzwonić z podpowiedziami 793136073 . To już dawno przefermentowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 3 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia jak postoi jeszcze ze dwa dni to się chyba nic nie stanie ? nie mam czasu teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Stycznia Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 3 godziny temu, ptom2345 napisał(a): jak postoi jeszcze ze dwa dni to się chyba nic nie stanie ? nie mam czasu teraz. Moje stoi od 16.12 i chyba jeszcze poczeka na dalsze dzialania 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 4 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) dlaczego to piwo ma dwa stopnie więcej od otoczenia chociaż nie widać już bulgotania ? Edytowane 4 Stycznia przez ptom2345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) 26 minut temu, ptom2345 napisał(a): dlaczego to piwo ma dwa stopnie więcej od otoczenia chociaż nie widać już bulgotania ? TRudno powiedzieć, błąd termometra? Edytowane 4 Stycznia przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptom2345 Opublikowano 4 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia mam chmiele po 100 g zula ,marynka ,lubelski i 50 gr citra i chcę zrobić piwo górnej fermentacji (drożdże US-05) na ekstrakcie słodowym Barleja lub Bruntala można prosić o jakieś przepisy jakoś nie mogę nic ciekawego trafić . zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Godzinę temu, ptom2345 napisał(a): mam chmiele po 100 g zula ,marynka ,lubelski i 50 gr citra i chcę zrobić piwo górnej fermentacji (drożdże US-05) na ekstrakcie słodowym Barleja lub Bruntala można prosić o jakieś przepisy jakoś nie mogę nic ciekawego trafić . wklepujesz pan w dowolny kalkulator piwowarski i otrzymujesz blg oraz ibu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi