Jejski Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Armaflex sprawdził się na wiadrze z kranem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretender Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 a gdzie można dostać/kupić armaflex? Stoję przed trym samym problemem - czym opatulić kadź ZW. Trafiłem do sklepu Stomilu w moim mieście, tam znalazłem jakąś grubą gumę, taką jakby napowietrzoną. Niby izolacyjna, tak powiedział sprzedawca. Problem cena, coś ok 160 plnów za m2. Więc na tą chwilę jedynie karimata u mnie wchodzi w grę. Armaflexu szukałem na alle, ale znalazłem jedynie rękawy na rury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 albo urwać z jakiejś firmy wentylacyjnej.. albo kupić rolkę np. 30 metrów po 40 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretender Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 chyba będę musiał się rozejrzeć za tym pierwszym. 30 m mi nie potrzebne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) Pytanie co można jeszcze zastosować jako izolacje do kotła zaciernego .Ktoś stosował filc do ocieplenia kotła zaciernego w systemie HERMS. Edytowane 31 Lipca 2011 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam. Właściwie do izolowania kadzi które nie mają styczności z otwartym ogniem można stosować cokolwiek. Wydaje mi się że trzeba wybrać materiał o minimalnym wchłanianiu płynów w razie rozlania czego na nie, czy wykipienia brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam. Właściwie do izolowania kadzi które nie mają styczności z otwartym ogniem można stosować cokolwiek. Wydaje mi się że trzeba wybrać materiał o minimalnym wchłanianiu płynów w razie rozlania czego na nie, czy wykipienia brzeczki. Cenna uwaga o tym nie pomyślałem izolacja nasiąknięta wodą traci swoje właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Cześć Cenna uwaga o tym nie pomyślałem izolacja nasiąknięta wodą traci swoje właściwości. A nasiąknięta brzeczka wymaga czyszczenia/prania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 A nasiąknięta brzeczką wymaga czyszczenia/prania. a jak nie to zacznie śmierdzieć. Armaflex jest dobry bo można go łatwo zmyć, ale jest drogi. Szczy luksusu to wełna i blacha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Chciałem kupić Armaflex cena odstrasz,szkoda ładować kasę jak można wykorzystać na coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 ja na zaciernej mam teraz wełnę i blachę - od wczoraj od północy z 72°C do 9:30 rano zjechało do 49°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 a stosował ktoś ekran zagrzejnikowy do izolacji kadzi zacierno/warzelnej? nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) Ja stosuję, z powodzeniem się nada, tylko zawijasz go sreberkiem na zewnątrz bo inaczej styropian pęka. 3-4 warstwy wystarczą. ps. zobacz u mnie w galerii Edytowane 8 Listopada 2012 przez Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Sreberkiem na zewnątrz to mija się z celem. Trzeba zrobić dwie warstwy. Pierwsza sreberkiem do wewnątrz (jak popęka to trudno), a druga na to odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Można i tak... Ja mam sreberkiem na zewnątrz i też dobrze trzyma temperaturę, ale mam 4 warstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Tylko w czasie podgrzewania się styropian stapia do 1/3 wysokości gara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Tylko w czasie podgrzewania się styropian stapia do 1/3 wysokości gara. A gdyby tak temperatura nie przedostawała się spod kega na boki, izolacja by się nie przegrzewała.Widziałem gdzieś, taboret pod beczką był uszczelniony a z boku kega rura która odprowadzała część gorących oparów spod kega.Można by się pokusić o wentylator wdmuchujący powietrze w gorącą rurę, w celu wymuszenia większej siły grawitacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomitomi13 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Owinięcie"gołego" fermentatora kablem 18W podnosi temperaturę o 3-4C w w temperaturze otoczenia 17-20°C Witam, w jakim przedziale czasowym? Tzn. po owinięciu i załączeniu do prądu ile potrwa przyrost o 1OC nastawu w temp otoczenia 17-20o C? Chcę zrobić dubbla i potrzebuję na pewnym etapie fermentacji burzliwej ruszyć z 22O C które mam w otoczeniu ku końcowym 27OC. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się