skybert Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Pytanie do praktyków. Chodzi mi o równomierny rozkład temperatury w trakcie zacierania w kadzi z fałszywym dnem. Co się lepiej sprawdzi: mieszadło czy pompka i cyrkulacja zacieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Pytanie do praktyków. Zbyt wielu w tej materii nie znajdziesz. Ale moim zdaniem przy obecnych słodach, drobne różnice w temperaturach, nie będą wyraźnie wpływać na efekt końcowy. A ile zacierasz słodu na raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 7 kg max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 7 kg max. Ja dokładnie nad tym samym się zastanawiałem w przypadku swojego browaru, bo wydajność mi dość spadła przy większych zasypach. Ze względu na prostotę zdecyduję się jednak na mieszadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 7 kg max. Ja dokładnie nad tym samym się zastanawiałem w przypadku swojego browaru' date=' bo wydajność mi dość spadła przy większych zasypach. Ze względu na prostotę zdecyduję się jednak na mieszadło.[/quote'] Ale czy wydajność spada z powodu problemów z mieszaniem przy zacieraniu, czy może z kłopotami przy wysładzaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Wydajność przy mocnych piwach zawsze jest mniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się