cezary.pl Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Dzień dobry piwowarskim siostrom i braciom! Niestety nie nie mogę się pochwalić szałowymi wynikami piwowarskimi jak inni początkujący piwowarzy, bo zacząłem swoją przygodę z warzeniem ----- od podpiwku produkowanym dla moich dzieci. To był powrót do mojego dzieciństwa! Czytam Wasze i teraz od tej chwili moje forum od ładnych kilkunastu miesięcy i z wywieszonym ozorem ślinę się do treściwych ciemnych piw, o których produkcji tu piszecie. Chylę czoło przed wiedzą piwowarską jaka została tu zgromadzona i postuluję, aby została zapisana za pomocą nośników innych jak elektroniczne, może jakieś manuskrypty? Może teraz coś o sobie: żeby specjalnie się nie rozpisywać to pokrótce powiem że odwadniam i rektyfikuję spirytus, jestem "specjalistą od składu podatkowego" w tym zakresie. Choć scukrzanie produktów skrobiowych w warunkach gorzelni też nie jest mi obce:-)! Jak uwarzę moje pierwsze prawdziwe piwo z zacieraniem to od razu podzielę się moimi sukcesami/porażkami w tym zakresie. Pozdrawiam Cezary PS. Muszę jednak się pochwalić moim innym nietuzinkowym hobby: strzelam z broni czarno-prochowej, ażeby nie zaśmiecać Wam forum dodatkowymi informacjami to dla zainteresowanych: bron.iweb.pl, choć muszę przyznać że dawno temu o piwowarstwie domowym, nieprzemysłowym dowidziałem się właśnie z mojego forum czarno-prochowego. Choć nie uwarzyłem nawet grama, grejna, pinty, piwa mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona piwowarów. Moje hasło: Na pohybel filtratom totalnym, czyli wielkoprzemysłowym browarom, które pod płaszczykiem niepasteryzowanego piwa serwują swoim klientom filtrację totalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Cześć. Pochwal sie gdzie mieszkasz, pewnie masz sąsiadów piwowarów, którzy mogą pomóc na początku piwowarskiej przygody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Siemka - bierz się czym prędzej za warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Czołem! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam i ja PS. Muszę jednak się pochwalić moim innym nietuzinkowym hobby: strzelam z broni czarno-prochowej już wiem, czym będziemy się bawić na nastepnym zlocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam i jaPS. Muszę jednak się pochwalić moim innym nietuzinkowym hobby: strzelam z broni czarno-prochowej już wiem, czym będziemy się bawić na nastepnym zlocie ja też miałem kiedyś takie zapędy, ale mi przeszło. Witam i życzę samych sukcesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Niestety nie nie mogę się pochwalić szałowymi wynikami piwowarskimi jak inni początkujący piwowarzy, bo zacząłem swoją przygodę z warzeniem ----- od podpiwku produkowanym dla moich dzieci. To był powrót do mojego dzieciństwa! To i tak jesteś lepszy ode mnie, bo mimo 14 udanych warek piwa moje 2 próby zrobienia podpiwka skończyły się totalną klapą Czytam Wasze i teraz od tej chwili moje forum od ładnych kilkunastu miesięcy I za to już na wstępie należy Ci się szacunek! Oby wszyscy od tego zaczynali... i z wywieszonym ozorem ślinę się do treściwych ciemnych piw, o których produkcji tu piszecie. To dobrze, że takie lubisz, bo wg. mnie są właśnie najprostsze do uwarzenia na początek Muszę jednak się pochwalić moim innym nietuzinkowym hobby: strzelam z broni czarno-prochowej, Patrz, kiedyś amatorsko bawiłem się robieniem czarnego prochu i takich tam... do czasu aż straciłem przez to brwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam z Cieszyna !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witaj, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatjas Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witaj i do zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pneumatyka Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Również witam wszystkich piwowarów I zabieram się za warzenie ! Ela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 I ja witam, Mam nadzieję że do zacierania ostał już moment. Czy rzeczywiście jesteś specjalistą od składu podatkowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witaj Cezary. Uzupełnij profil, może znajdzie się w sąsiedztwie jakiś Piwowar. Nie poprzestawaj na lekturze tego forum, czas stanąć przed własną kadzią i spróbować. Życzę sukcesów. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Również witam wszystkich piwowarów I zabieram się za warzenie ! Ela Witam. Jakoś nam to przywitanie umknęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi