Undeath Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Ja też tam uważam, że 50 zł za szklankę to przesada, udało mi się za to za całe 2 zł wyhaczyć szklankę podobną do tej z linku wyżej Jak ktoś będzie miał potrzebę to mogę szukać czegoś takie, a potem wymienić za parę piwek domowych na jakimś spotkaniu Co do tłuczenia, dlatego ja pewnych szklanek nie wyciągam na imprezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Krzyniu, a co tam jest napisane na tym pokalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Już rozszyfrowuje Browar G. Schneider & Sohn wokół pana na obrazku napisane jest "MIT GRANTIERTER FLASCHENGÄRUNG, WEIZENSTARKBIER" Duży napis na dole AVENTINUS i pod nim znowu Weizenstarkbier. A co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 tak się zastanawiałem do którego piwa robili te szklaneczki. Ciekawy pokal do pszenicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 udało mi się za to za całe 2 zł wyhaczyć szklankę podobną do tej z linku wyżej Jak ktoś będzie miał potrzebę to mogę szukać czegoś takie super jest to szkło, można jeszcze coś takiego znaleźć i gdzie ewentualnie szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Wiesz ciężko powiedzieć, ja odwiedzam komisy, i szroty niemieckie, poszukiwaniu ciekawych okazów. Tą szklankę znalazłem w Nowym Miasteczku, w miejscowości obok mojej troszeczkę się jej naszukałem, trzeba dobrze wszystko oglądać bo było pełno szkła tam. Były też witryny chłodnicze i garnki podobne do lidlowskich ale starszego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Mogę jedynie powiedzieć że sprawdza się równie dobrze szkło od Freeq, marka w miedzy czasie padła bo i piwo było słabe, ale zostawili po sobie coś przydatnego. http://allegro.pl/fr...3148430651.html No ale to jedynie 2 zł kosztuje więc nie wszystkim przypasuje że takie tanie, aha zapomniałbym samo szkło nie ocenia, przynajmniej to za 2 zł Cena za szkło jest OK, ale koszty przesyłki już niekoniecznie, jedyna możliwość to przesyłka kurierska 14 zł, z drugiej strony się nie dziwię, bo wysyłać szkło za pośrednictwem Poczty Polskiej to zbyt duże ryzyko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi