kopyr Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 (edited) Skitof znalazł bardzo fajny materiał o perfekcyjnym szkle do degustacji piwa. Jego post można przeczytać tutaj. Fajne byłoby takie szkło z logo PSPD. Właśnie doczytałem, że ma pojemność 0,15L. Byłoby idealne jako gadżet Festiwalu Birofilia 2011. Edited January 5, 2011 by kopyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
anmar Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 No ładne cacko! Chętnie kupimy ze dwie sztuki, ale koniecznie ze skalą kolorów. goroncopozdrawiamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 No to zrzutka po 6 euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
anmar Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 No to kto zbiera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 (edited) Jestem zainteresowany jak by co, ale najlepiej ze skalą Browarzyciela Edited January 4, 2011 by przemo70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saks Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Brał bym też kilka sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moler Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 (edited) Skala kolorów nie wchodzi w skład zestawu, tak jest napisane na zdjęciu. Da się ją dokupić osobno? Edited January 4, 2011 by moler Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Skala kolorów nie wchodzi w skład zestawu, tak jest napisane na zdjęciu.Da się ją dokupić osobno? http://browarzyciel.pl/news/skala-kolorow-piwa/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wassyl Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 (edited) dla nas 2 sztuki, bo jak zamówię jedną to będę musiał oddać Agacie a tak na serio to naprawdę chętnie się dorzucimy - z odbiorem coś się wykombinuje Edit: No to zrzutka po 6 euro właśnie doczytałem na stronie : "mind. 10 Kartons = 60 Gläser" to chyba trzeba będzie więcej chcętnych Edited January 4, 2011 by wassyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted January 4, 2011 Author Share Posted January 4, 2011 Skala kolorów nie wchodzi w skład zestawu' date=' tak jest napisane na zdjęciu.Da się ją dokupić osobno?[/quote'] http://browarzyciel.pl/news/skala-kolorow-piwa/ Tylko kosztuje więcej niż szkiełko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tieroo Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 dla nas 2 sztuki, bo jak zamówię jedną to będę musiał oddać Agacie a tak na serio to naprawdę chętnie się dorzucimy - z odbiorem coś się wykombinuje Edit: No to zrzutka po 6 euro właśnie doczytałem na stronie : "mind. 10 Kartons = 60 Gläser" to chyba trzeba będzie więcej chcętnych no to ja się też pisze na co najmniej 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hagar Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Chetnie też nabędę szt.2 jeśli będzie szansa Link to comment Share on other sites More sharing options...
skitof Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 (edited) Jeśli chodzi o skalę kolorów to jest to oficjalna skala referencyjna barwy piwa Związku Sommelierów. Przyjęta została również jako oficjalna skala referencyjna w konkursie European Beer Star oraz w holenderskim Bockbier-Competition. Jej cena to 5,95 euro + koszty wysyłki. Jeśli chodzi o szkło to najbardziej opłaca się sprowadzić wersję dla handlowców czyli minimum 10 kartonów po 6 kielichów. W formularzu jest opcja wysyłki do innego kraju (anderes Land). Cena oraz sposób płatności podane zostaną po wysłaniu zamówienia. http://www.biersommelier.de/index.php?doc_id=255 Edited January 4, 2011 by skitof Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo70 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Skitof myślę że dobrze by było się dowiedzieć przed zamówieniem ile policzą za przesyłkę, i Ty jako biegły w mowie i piśmie masz nasze błogosławieństwo żeby to uczynić Sądzę że na 60 szklanek znajdą się chętni bardzo szybko Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof1970 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Jak by co piszę się na 4 szt Link to comment Share on other sites More sharing options...
hape Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Też ze 4 szt. bym wziął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmalkow Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Biorę 2 sztuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgaL Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Ja poproszę 4 sztuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 super szkoło, już się napaliłem na zakup, zaraz ponegocjuję ze szwagrem i kilka kartoników rodzinnym transportem z Niemiec dam rade ściagnąć ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted January 5, 2011 Author Share Posted January 5, 2011 Jeżeli byś ściągał prywatnie, to ja bym wziął 2szt. lub chociaż 1szt. jakby była redukcja zleceń. A najlepiej by było jakby pojawiło się w ofercie HB lub BA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Jeżeli byś ściągał prywatnie, to ja bym wziął 2szt. lub chociaż 1szt. jakby była redukcja zleceń. A najlepiej by było jakby pojawiło się w ofercie HB lub BA. oczywiscie prywatnie planuję je zkupić, sobie 2 sztuki, sprzedają po 6 w kartonie, więc reszta dla kolegów piwowarów, jeśli nie pojawi sę to w HB lub BA to przekonam szwagra, żeby ze 3 kartoniki zakupił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 Ja też byłbym chętny, ale jakoś nie wyobrażam sobie rozsyłania pojedynczych szklaneczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wassyl Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 no to spotkamy się pewnie na walnym zebraniu PSPD w lutym Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted January 5, 2011 Share Posted January 5, 2011 kupta mi też, odbiorę kiedyś tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 To i ja się deklaruję na 2 sztuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts