Jump to content

Szkło do oceny sensorycznej piwa

kopyr

Recommended Posts

Skitof znalazł bardzo fajny materiał o perfekcyjnym szkle do degustacji piwa. Jego post można przeczytać tutaj.

Fajne byłoby takie szkło z logo PSPD. ;) Właśnie doczytałem, że ma pojemność 0,15L. Byłoby idealne jako gadżet Festiwalu Birofilia 2011.

Edited by kopyr

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

dla nas 2 sztuki, bo jak zamówię jedną to będę musiał oddać Agacie ;)

a tak na serio to naprawdę chętnie się dorzucimy - z odbiorem coś się wykombinuje :)

Edit:

No to zrzutka po 6 euro

właśnie doczytałem na stronie :

"mind. 10 Kartons = 60 Gläser"

to chyba trzeba będzie więcej chcętnych :)

Edited by wassyl

dla nas 2 sztuki, bo jak zamówię jedną to będę musiał oddać Agacie :)

a tak na serio to naprawdę chętnie się dorzucimy - z odbiorem coś się wykombinuje :)

Edit:

No to zrzutka po 6 euro

właśnie doczytałem na stronie :

"mind. 10 Kartons = 60 Gläser"

to chyba trzeba będzie więcej chcętnych ;)

:) no to ja się też pisze na co najmniej 2

Jeśli chodzi o skalę kolorów to jest to oficjalna skala referencyjna barwy piwa Związku Sommelierów. Przyjęta została również jako oficjalna skala referencyjna w konkursie European Beer Star oraz w holenderskim Bockbier-Competition. Jej cena to 5,95 euro + koszty wysyłki.

Jeśli chodzi o szkło to najbardziej opłaca się sprowadzić wersję dla handlowców czyli minimum 10 kartonów po 6 kielichów. W formularzu jest opcja wysyłki do innego kraju (anderes Land). Cena oraz sposób płatności podane zostaną po wysłaniu zamówienia.

http://www.biersommelier.de/index.php?doc_id=255

Edited by skitof

Skitof myślę że dobrze by było się dowiedzieć przed zamówieniem ile policzą za przesyłkę, i Ty jako biegły w mowie i piśmie masz nasze błogosławieństwo żeby to uczynić :) Sądzę że na 60 szklanek znajdą się chętni bardzo szybko ;)

Jeżeli byś ściągał prywatnie, to ja bym wziął 2szt. lub chociaż 1szt. jakby była redukcja zleceń. :)

A najlepiej by było jakby pojawiło się w ofercie HB lub BA.

Jeżeli byś ściągał prywatnie, to ja bym wziął 2szt. lub chociaż 1szt. jakby była redukcja zleceń. :)

A najlepiej by było jakby pojawiło się w ofercie HB lub BA.

oczywiscie prywatnie planuję je zkupić, sobie 2 sztuki, sprzedają po 6 w kartonie, więc reszta dla kolegów piwowarów, jeśli nie pojawi sę to w HB lub BA to przekonam szwagra, żeby ze 3 kartoniki zakupił.