Dragonfair Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Koleżanki i koledzy czy ktoś z Was posiada gęstwę na jakieś dolniaki najchętniej w bliskiej okolicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Posiadam i chętnie podzielę się gęstwą London Ale wczoraj zebrana ze stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Poszukuję gęstwy Wyeast 3278 Belgian Lambic Blend lub Wyeast 5112 Brettanomyces Bruxellensis lub inne kultury lambikowe. Z chęcią przygarnąłbym również gęstwę Zymoferm Z009-0-40 (Nisko- i bezalkoholowe lagery). W zamian mogę zaoferować THG i w niedługiej przyszłości German Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Mam zebrana gęstwę Roeselare - do kwaśnych piw flandryjskich. Ale ostrzegam, że stosowanie gęstw po wszelkich mieszankach to ryzyko - niektóre składniki mogły urosnąć w siłę, a inne się zdegenerować w trakcie rocznej fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Mam zebrana gęstwę Roeselare - do kwaśnych piw flandryjskich. Ale ostrzegam, że stosowanie gęstw po wszelkich mieszankach to ryzyko - niektóre składniki mogły urosnąć w siłę, a inne się zdegenerować w trakcie rocznej fermentacji. Czyli rozumiem, że doradzasz użycie nowych drożdży? Cz Twoja gęstwa została zebrana po roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Tak, ale można jej użyć, sam zamierzam to zrobić. Tyle, że rezultat będzie mocno nieprzewidywalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) Tak, ale można jej użyć, sam zamierzam to zrobić. Tyle, że rezultat będzie mocno nieprzewidywalny. ok, ja też zaryzykuję napisałem już na PW Edytowane 24 Czerwca 2011 przez sziszi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Mam do oddania porcję gęstwy Wyeast 3724 Belgian Saison. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Wyeast XL 3522 Belgian Ardennes II zbiór. Do oddania we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam! Czy może ktoś posiada gęstwę do pszenicy ? Pozdrawiam LK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 łatwiej znajdziesz gęstwę jeśli podasz lokalizacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Ja mam zymoferm II. W lodówce od 2 tygodni, pytanie tylko na ile karkołomną byłaby jej wysyłka latem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Oddam gęstwę W-34/70 1 pokolenie , czech pils 1 pokolenie i za jakiś tydzień zymoferm waissbier 4 2 pokolenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 W tym tygodniu zbieram: * Wyeast London Ale III (1 zbiór po bitterze 10°Blg) * Zymoferm Z039 Belgische Klosterbiere (2 zbiór, po BPA i dubblu) W związku z tym, że jestem dość poważnie chory, to odbiór albo ode mnie z domu w Wołominie, albo w przyszłym tygodniu w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 W związku z tym, że jestem dość poważnie chory, to odbiór albo ode mnie z domu w Wołominie, albo w przyszłym tygodniu w Warszawie. Coś bardzo poważnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Zapalenie ucha i zatok przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) Zapalenie ucha i zatok przy okazji. eeeeeeeeeee. Na to się nie umiera (acz nie zazdroszczę) Edytowane 4 Lipca 2011 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Zapalenie ucha i zatok przy okazji. Nie za ciekawy zestaw Zatoki są dość upierdliwe i potrafią wracać jak bumerang :S łatwiej znajdziesz gęstwę jeśli podasz lokalizacje Niestety jedynie Warszawa i okolice (mobilność -rower/ZTM) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Czy istnieje szansa na znalezienie tych drożdży w Polsce ? WLP001 California Ale lub ewentualnie czym je zastąpić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Czy istnieje szansa na znalezienie tych drożdży w Polsce ? WLP001 California Ale lub ewentualnie czym je zastąpić Wyeast 1056 American Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 (edytowane) dziekuje edit: Niestety nie dostepne również Edytowane 5 Lipca 2011 przez Dragonfair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Safale US-05 to też jest szczep Chico ze Sierra Nevada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 (edytowane) Zapalenie ucha i zatok przy okazji. Nie za ciekawy zestaw Zatoki są dość upierdliwe i potrafią wracać jak bumerang :S łatwiej znajdziesz gęstwę jeśli podasz lokalizacje Niestety jedynie Warszawa i okolice (mobilność -rower/ZTM) Ponieważ jestem zainteresowany i jednym i drugim, a jestem mobilny to mogę jechać do chorego odwiedzić (dobry uczynek w niebie) i podwieść Tobie gęstwy (z nadzieją że nie będzie to Warszawy koniec zachodni i to będzie drugi dobry uczynek PS oczywiście nie jestem zainteresowany zapaleniem ucha i zatok, tylko gęstwą jedną i drugą Edytowane 5 Lipca 2011 przez Mimazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Dziś wieczorem zbieram klasztorne Zymofermy, jutro wieczorem London Ale. Nie mam żadnej wolnej gęstwy do pszenic (zasuwają w piwie). O ile wiem, to Orion urzęduje w Markach, to po tej samej stronie co mój Wołomin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 (edytowane) Mimazy może razem wpadniemy do kolegi ? Ja bym podjechał rowerem. Tylko po godzinie 17 Oczywiście jak się zgodzi Edytowane 5 Lipca 2011 przez orion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi