mizgard Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Cześć. Będę miał za kilka-kilkanaście dni(do dogadania nie śpieszę się) gęstwę po Berliner weisse WLP 630. Jest to "jej" pierwsze piwo. Odbiór osobisty na śląsku, będę tez jechał do Wrocławia, mogę przekazać znajomym z Olsztyna/Gdańska. Ewentualnie wysyłka. Z chęcią przyjmę inną gęstwę po płynnych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldorn Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Cześć. Będę miał za kilka-kilkanaście dni(do dogadania nie śpieszę się) gęstwę po Berliner weisse WLP 630. Jest to "jej" pierwsze piwo. Odbiór osobisty na śląsku, będę tez jechał do Wrocławia, mogę przekazać znajomym z Olsztyna/Gdańska. Ewentualnie wysyłka. Z chęcią przyjmę inną gęstwę po płynnych. Pozdrawiam Chętnie przygarnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexy Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Za 2-3 tygodnie do oddania (może za jakieś domowe piwko ) gęstwa po WL530 (Abbey). Robię właśnie Belgian Blond Ale. Drożdże zadane ze startera. Do odbioru w Warszawie, Żyrardowie i pomiędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wormo Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Cześć Chętnie przyjmę gęstwę jakichś dolniaków na pilsa . Oczywiście w zamian oferuję kilka swoich piwek . Warszawa i okolice . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Witajcie Nie wiem, czy możliwe jest zebranie gęstwy po Brettanomycesach, ale jeśli ktoś z Warszawy lub okolic dysponowałby takową za miesiąc lub dwa miesiące to chętnie przygarnę lub odkupię. Chciałbym zrobić brzeczkę i umieścić ją w balonie(25L) na kilkanaście miesięcy, aby otrzymać zwykłego lub owocowego Lambika. Pozdrawiam, Mateusz Edytowane 14 Listopada 2016 przez markus383 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Cześć. Zostało mi jakieś 200ml FM41 Gwoździe i banany drugie pokolenie, przerobiły RauchenWeizena 13blg. Nieprzemywane. Zebrane w niedzielę. Warszawa. Ursynów północny wieczorem, Mordor za dnia. Edytowane 14 Listopada 2016 przez Pun kOmora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasoo Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Na piątek będę miał około 150 ml przemytej gęstwy po FM52. Zbierana dzisiaj po pierwszym użyciu na IPA 15BLG. Wrocław, Kiełczów. Pozdrawiam Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukK Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Wlasnie zebrałem gęstwę fm13 2gie pokolenie po oatmel stout 16blg. Warszawa (wieczorami Ursynów w ciagu dnia mordor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMik Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Cześć za miesiąc, w weekend 10-11.12 planuję uwarzyć American Barleywine. Czy ktoś z Łodzi lub Piotrkowa Trybunalskiego będzie miał mniej więcej w tym czasie gęstwę po US-05 lub jakiś płynnych nadających się do tego stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralphinistrator Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Powinienem miec 1056. jesli Ci odpowiada to zapraszam na priv Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Wrocław - czy ktoś będzie miał może w ten weekend jakąś gęstwę pod APA? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexy Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Oddam 3x słoik 0,5l przepłukanej gęstwy Wyeast London Ale III (1318) za jakieś piwko domowe . Pierwsze pokolenie, zebrane 22/11 po 4 dniach fermentacji NE IPA. W tym tygodniu do odbioru w czwartek w Wawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos227 Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 (edytowane) popraw mnie jezeli zle zrozumialem zebrales drozdze po 4 DNIACH ? Jezeli tak , to drozdze jeszcze nie zdarzyly zjesc wszystkiego powinnienes poczekac minimum 12-14 dni. jezeli tak zrobiles a piwa jeszcze nie zabutelkowales to dodałbym szybko z 2 łychy drozdzy .... Edytowane 23 Listopada 2016 przez Markos227 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexy Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Tak, bo przelewalem na cichą do chmielenia na zimno. Jestem 0,5 BLg od założonej FG a w zawiesinie jest jeszcze sporo drożdży. Moim zdaniem lepiej przelewać na cichą gdy jeszcze coś się dzieje aby mieć w drugim fermentorze trochę co2. Poza tym to nie tylko moje zdanie, z "How to brew" Palmera: Allow the Primary Fermentation stage to wind down. This will be 2 - 6 days (4 - 10 days for lagers) after pitching when the bubbling rate drops off dramatically to about 1-5 per minute. The krausen will have started to settle back into the beer. Using a sanitized siphon (no sucking or splashing!), rack the beer off the trub into a another clean fermentor and affix an airlock. The beer should still be fairly cloudy with suspended yeast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Moim zdaniem lepiej przelewać na cichą gdy jeszcze coś się dzieje aby mieć w drugim fermentorze trochę co2. Na forum jest tyle informacji od doświadczonych piwowarów, że trzeba koniecznie wynajdować koło na nowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Przyjmę gęstwę po jakichś płynnych adekwatnych do saisona. Okolice Wałbrzycha, tudzież Legnicy - dolnośląskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Również szukam po saisona gęstwy - Wrocław i okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartoszMC Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Pilnie potrzebuję gęstwy dolniaków. Do uratowania 100 litrów pilsa. Jestem z Wisły, podjadę np do Bielska, Cieszyna, Jastrzębia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_666 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Gęstwa Mangrove Jack's M27 do oddania - Tychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakon Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 2x 150-180ml gęstwy S-04. Siedlce. Dziś zebrana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaaan Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Czesc.Jutro (14.12) będę zbierał gestwe FM53 Voss kveik po pierwszej fermentacji, jeśli ktoś ma ochotę to będzie do odbioru Warszawa-Zoliborz. Chętnie przyjmę jakieś bretty, ale wymiana nie jest konieczna. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez Jaaan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witia Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Potrzebuję łyżki gęstwy lagerowej do refermentacji alta. Alt robiony na k-97. Opole i okolice. Butelkowanie planowane za ok. 10 dni. 19.12.2016 Gęstwa k-97 pierwszy zbiór do podzielenia się. Lagerowa nadal potrzebna. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez witia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos227 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 oddam gęstwe fm52 swieża dzisiaj mija jej 3 dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. krzysiek9999 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 oddam gęstwe fm52 swieża dzisiaj mija jej 3 dzień Mieszkasz gdzieś? Swiaderny, Alexy, bart3q i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 jak by ktoś w najbliższym czasie coś lagero podobnego miał chętnie przygarnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi