Wiktor Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Ktoś się wybiera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plx Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 A co tam dają? Gdzie to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Warszawa, ul. Konarskiego 85 Klub Studencki Karuzela Więcej info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma77 Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Ja chyba się pojawię, mieszkam 0,5km od "Karuzeli". Zapytam tylko czego tam się spodziewać? Same kolekcjonerskie sprawy czy piwowar też zakupi jakiś chmiel, słód itp.? Pytam gdyż nigdy nie miałem okazji odwiedzić giełdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 To giełda dla birofilów - otwieracze, kapselki, etykietki ... ale bywają na niej też piwowarzy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted January 13, 2011 Author Share Posted January 13, 2011 To giełda dla birofilów - otwieracze, kapselki, etykietki ... ale bywają na niej też piwowarzy . Dlatego się pytam czy ktoś z Was będzie. Z Wami zawsze się chętnie spotkam, a jak mają być tylko kolekcjonerzy to nie chce mi się tam wybierać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Jeśli pogoda dopisze i zmontujemy ekipę - to jest szansa. Czy jadę będę wiedział po weekendzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plx Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 "Uwaga! Aby cała treść ze szczegółami była..." Nie mam konta. Ja postaram się być. Nie wiem czym będę musiał się telepać, autem, czy transportem masowego rażenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Z ważnych informacji to dodam, że zaczyna się od 7 rano. A jak chcesz poczytać to się zarejestruj i po sprawie, wszak to największy serwis o piwie w polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Też jeszcze na żadnej giełdzie nie byłem. Czy sa tam warunki sprzyjające degustacji - czy można gdzieś usiaść, pogadać w spokoju, schłodzić butelki, wymyć szkło? Tzn. byłem w Żywcu, i jawi mi się obraz sali zastawionej ciasno stolikami ze szkłem, aż strach się obrócić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Jeżeli już tam wpadnę, to po jakieś fajne szkiełko do belgów i może jakąś szklaneczkę nonic, bo kaleczę te piwa pijąc w szklankach do weissbiera albo w kuflu niemieckiego wzoru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Zapewniam Cię Code że w Warszawie jest dużo ciaśniej, zamiast szklła są kubki jednorazowe itd. Dodatkowo mała sala i dużżo ludzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted January 13, 2011 Author Share Posted January 13, 2011 możemy się umówić na spotkanie o jakiejś ludzkiej godzinie i pozwiedzać i potem ew przenieść się np do bierhalle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted January 13, 2011 Author Share Posted January 13, 2011 teraz się zastanawiam czy na giełdzie w Warszawie by była możliwość zdobycia pokala od Brackeigo pale ale. To by była dobra motywacja do przejścia się tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Na pewno już będą - pozostaje kwestia ceny i ilości. Musiałbyś przyjechać wcześnie rano wtedy twoje szanse na zakup rosną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted January 14, 2011 Author Share Posted January 14, 2011 albo metodą na Dzierżyńskiego, podpalić lokal i w zamieszaniu zwinąć kilka dla siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Też jeszcze na żadnej giełdzie nie byłem. Czy sa tam warunki sprzyjające degustacji - czy można gdzieś usiaść, pogadać w spokoju, schłodzić butelki, wymyć szkło? Tzn. byłem w Żywcu, i jawi mi się obraz sali zastawionej ciasno stolikami ze szkłem, aż strach się obrócić... Nie jestem kolekcjonerem , ale na giełdach bywam ( Poznań , Grodzisk ) Z tego co widziałem . Wielu piwowarów domowych , możliwość wymiany piw , degustacje - w Poznaniu i Grodzisku piwa serwowane z beczek!! Dyskusje nad wypijanym piwem , wymiana doświadczeń . Wracając do Warszawy , czy będzie można spokojnie usiąść , pogadać , umyć szkło - myślę że zależy od warunków lokalowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Odpuszczam. Musiałbym do Poznania dojechać i stamtąd dopiero wspólnie z ekipą do W-wy. Jakieś 24h w tył licząc tylko że zaraz po 13.00 musiałbym wracać, a ja mam w planie uwarzyć RISa w ten weekend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts