coder Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 W sklepie piwodziej.pl wyprzedaż drożdży - są jeszcze Kolsch i Urquell, i robaczki Rodenbacha w dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Szkoda, że mało co innego tam jest - nawet nie w promocji, tylko w ogóle. Zamówienie na 10zł uwłacza mojej godności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Cześć Szkoda, że mało co innego tam jest - nawet nie w promocji, tylko w ogóle. Zamówienie na 10zł uwłacza mojej godności. A mnie się wydawało że to jeden z lepiej zaopatrzonych sklepów, przynajmniej patrząć na ilości dostępnych drożdży, słodów i chmieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Szkoda, że mało co innego tam jest - nawet nie w promocji, tylko w ogóle. Zamówienie na 10zł uwłacza mojej godności. Chwalę sobie ten sklep, widocznie masz ograniczone potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Teraz asortyment np. chmieli jest prawie żaden. Ogólnie sklep sobie również bardzo chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 W ogóle z chmielem jest marnie, już styczeń, a nigdzie nie ma zagranicznych chmieli '2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ano właśnie. Coś ostatnio słabo z asortymentem w sklepach. Szczególnie z chmielem, ale szukam ostatnio drożdży i mam duży problem ze skompletowaniem zamówienia w jednym sklepie. Piwowarstwo nie rozwija się może szybko, ale się jakoś rozwija. Sklepy za to jakby odwrotnie. Może przecenili wielkość rynku i jeden/dwa muszą się zamknąć, żeby reszta mogła ruszyć z kopyta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Podejrzewam, że odwrotnie, wszystko schodzi na pniu i nie wyrabiają z dostawami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Ano właśnie. Coś ostatnio słabo z asortymentem w sklepach. Szczególnie z chmielem, ale szukam ostatnio drożdży i mam duży problem ze skompletowaniem zamówienia w jednym sklepie. Piwowarstwo nie rozwija się może szybko, ale się jakoś rozwija. Sklepy za to jakby odwrotnie. Może przecenili wielkość rynku i jeden/dwa muszą się zamknąć, żeby reszta mogła ruszyć z kopyta? Drożdże na planowane zamawiam we wrześniu wtedy jest największy wybór, potem to już tylko niedobitki. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Podejrzewam, że odwrotnie, wszystko schodzi na pniu i nie wyrabiają z dostawami Dokładnie! Jesienią był wybór. Teraz to kiepsko z wyborem w słodach, chmielach i drożdżach. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez mareks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Podejrzewam' date=' że odwrotnie, wszystko schodzi na pniu i nie wyrabiają z dostawami[/quote']Dokładnie! Jesienią był wybór. Teraz to kiepsko z wyborem w słodach, chmielach i drożdżach. Tylko, że to nie ma żadnego uzasadnienia. Jest środek sezonu i jak się drożdże pokończyły, to trzeba zamawiać nowe. Któregoś razu jak przeglądałem oferty to np. drożdży do Duvela nie znalazłem nigdzie. A najbardziej się moim zdaniem opuścił BA. Kiedyś było znacznie lepiej z wyborem, a teraz nie dość, że jest ciut słabiej, to jeszcze konkurencja doszlusowała i oferta BA wygląda blado, oj blado. Od roku 80% nowości to art. winiarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Drożdży już brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 A ja w BA złożyłam zamówienie 6 stycznia i do dziś nie ma zamówienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) A ja zamówiłem i dostałem Tylko że rozwalona paczkę Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Z_bychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Podejrzewam' date=' że odwrotnie' date=' wszystko schodzi na pniu i nie wyrabiają z dostawami[/quote'']Dokładnie! Jesienią był wybór. Teraz to kiepsko z wyborem w słodach, chmielach i drożdżach. Tylko, że to nie ma żadnego uzasadnienia. Jest środek sezonu i jak się drożdże pokończyły, to trzeba zamawiać nowe. Któregoś razu jak przeglądałem oferty to np. drożdży do Duvela nie znalazłem nigdzie. A najbardziej się moim zdaniem opuścił BA. Kiedyś było znacznie lepiej z wyborem, a teraz nie dość, że jest ciut słabiej, to jeszcze konkurencja doszlusowała i oferta BA wygląda blado, oj blado. Od roku 80% nowości to art. winiarskie. Może rozliczają się bo rok sie skończył. Nie narzekaj. My i tak mamy lepiej od innych bo 2 sklepy w mieście. ) Browary restauracyjne zamawiają słód przez BA czy bezpośrednio w Weyermanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Pewnie spedycją GLS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Browary restauracyjne zamawiają słód przez BA czy bezpośrednio w Weyermanie? Chyba cały Weyermann idzie przez BA; dzięki temu przynajmniej słodów nie brakuje. Teraz mają spiętrzenie wysyłek po urlopie, ja zamówiłem 11-go, dziś doszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Browary restauracyjne zamawiają słód przez BA czy bezpośrednio w Weyermanie? Chyba cały Weyermann idzie przez BA; dzięki temu przynajmniej słodów nie brakuje. Te browary, które mają warzelnię od Kaspara Schulza, mogą zamawiać bezpośrednio w Weyermannie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 W sklepie piwodziej.pl wyprzedaż drożdży - są jeszcze Kolsch i Urquell, i robaczki Rodenbacha w dobrej cenie Dzięki za info, udało mi się załapać na poszukiwanego Kolscha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Ja się już nie załapałem a szkoda :smilies:Edytuje post i zapisuje zmiany Edytowane 20 Stycznia 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Admiro to szkoda, że dzisiaj rano nie zgadaliśmy się bo ja będę miała niedługo gęstwę z kolscha czyli German ale Wyeast 1007 miałabym okazję się odwdzięczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 to jest często tak że sklepy nie chcą sprowadzać bo mają jeszcze stare surowce i chcą się ich pozbyć. Drugą sprawą był atak zimy i nie chcieli np wysyłać drożdży bo nie było wiadomo czy nie będą stały gdzieś w samochodzie na mrozie. Ja np czekam aż w piwowarze będą moje drożdże (pierwszy raz pytałem się we wrześniu, miały być w następnym tygodniu) i na niektóre słody. Teraz czekam, ale jak się już zdecyduje to znów będzie ponad 100 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Piwodziej działa na rynku już parę lat i szkoda, że nie ma większego asortymentu. Jeszcze nie tak dawno posiadali głównie chmiele brytyjskie, teraz w ofercie można znaleźć sporo niemieckich. Szkoda, że nie ma tam polskich chmieli. Dzwoniłem do nich mniej więcej w połowie września to powiedzieli mi, że spodziewają się dostawy max za tydzień. Do dzisiaj nic nie było. Dobrze, że mają podstawowe słody, brakuje mi trochę tych specjalistycznych. Ogólnie jestem zadowolony ze sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 ja jestem zadowolony bo mogę zamówić 150 kg podjechać samochodem i mi załadują przesyłka za 150 kg mogłaby kosztować tyle co worek słodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zaden sklep nie ma mozliwosci posiadania wszytskiego. Po prostu asortyment jest pokazny, a tak prawde mowiac ludzi warzacych jeszcze nie tak duzo. Po prostu jak zamowia za duzo to czesc im sie przeterminuje w magazynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi