Shooter Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 ... Co do kapsli, to wyjściem jest ich zalakowanie. ... Jak może zachować się kapsel po X latach pod lakiem? Przecież gumka może sparcieć i kapsel będzie narażony na kontakt z zawartością. Pomijam tu kontakt z CO2, gdyż moje piwa przechowuję w skrzynkach na stojąco, ale oprócz CO2 występują inne czynniki. Czy da się przechować piwo domowe przez 10 lat z zachowaniem dobrego stanu i smaku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jar35 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Oni poza tym piją wódę, a nie piwo. (wiem, bo fotografowałem takie cyrki). jestem górnikiem i widze że najwięcej mają do powiedzenia ci co z górnictwem nie mają nic wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jak może zachować się kapsel po X latach pod lakiem? Piłem niedawno trzydziestoletnie piwo z normalnym kapslem. Nic nie sparciało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jak może zachować się kapsel po X latach pod lakiem? Piłem niedawno trzydziestoletnie piwo z normalnym kapslem. Nic nie sparciało :-) Wow A skąd takie wytrzasnąłeś Jakie to piw było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 http://beeradvocate.com/beer/profile/9/57480 Z ebaya, za 6 funtow z przesyłką :-) Wrażenia prawie takie same jak pan w recenzji, tylko nie czułem tak bardzo alkoholu w zapachu. W głowie bardziej ;-) Calkiem pyszne piwko, no i ciekawe doświadczenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Oni poza tym piją wódę' date=' a nie piwo. (wiem, bo fotografowałem takie cyrki).[/quote']jestem górnikiem i widze że najwięcej mają do powiedzenia ci co z górnictwem nie mają nic wspólnego Ależ oczywiście że tak. Ale mniejsza o większość. Grunt to warzyć dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jak może zachować się kapsel po X latach pod lakiem? Piłem niedawno trzydziestoletnie piwo z normalnym kapslem. Nic nie sparciało :-) Wow A skąd takie wytrzasnąłeś Jakie to piw było ? Niewiele młodsze, ale nie wiem czy dobre http://allegro.pl/piwo-patrycjusz-21-letnie-i1425403619.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 A wiecie co jest najciekawsze w tym politycznym wątku? Że w zasadzie nikt nie pisze o polityce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ano widzisz, jak w innych kręgach każdy temat schodzi na politykę, tak u nas każdy temat schodzi na piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi