klisz Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 BROWAR TOUR / PREMIERA (BREW MASTERS) Zapraszamy na serię spotkań z Samem Calagione, założycielem browaru Dogfish Head Brewery. Wraz z Samem i jego współpracownikami wyruszymy w podróż po świecie w poszukiwaniu najbardziej egzotycznych składników do produkcji piwa. Zobaczymy, jak Sam uczy się nowych technik warzenia tego trunku i z ciekawością odkrywa oryginalne procesy jego produkcji. Razem z wytwórnią Sony Records, Sam stworzy nowy gatunek piwa w hołdzie dla Milesa Daviesa. Podczas podróży do Peru zbada skład pradawnego trunku pszenicznego o nazwie Chicha. W Nowej Zelandii uwarzy miejscowe piwo na doroczny konkurs piwowarski Beervana. Natomiast w swoim browarze Sam będzie miał problemy z kontrolą jakości... Opis gdzieś tam znaleziony. Znalazłem tylko dwa terminy, w których ma zostać wyemitowany premierowy odcinek: niedziela 27 lutego o 18:00 niedziela 28 lutego o 19:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 BROWAR TOUR / PREMIERA (BREW MASTERS)Zapraszamy na serię spotkań z Samem Calagione, założycielem browaru Dogfish Head Brewery. Wraz z Samem i jego współpracownikami wyruszymy w podróż po świecie ... Co tam u Sama? Nie chwaliłeś się ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 BROWAR TOUR / PREMIERA (BREW MASTERS)Zapraszamy na serię spotkań z Samem Calagione' date=' założycielem browaru Dogfish Head Brewery. Wraz z Samem i jego współpracownikami wyruszymy w podróż po świecie ...[/quote'] Co tam u Sama? Nie chwaliłeś się ... Sam był tylko wstępem do produkcji o rodzimych piwowarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 ...Podczas podróży do Peru zbada skład pradawnego trunku pszenicznego o nazwie Chicha... Taaa... chciałbym zobaczyć jak w Dogfish Head robią prawdziwą, amazońską 'chichę' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Streszczenie wszystkich odcinkow znajdziecie na forum w temacie 'Brew Masters'. Dodatkowo z tego co pamietam to chiche robili z kukurydzy, rowniez w Dogfish Head. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Ale z dodatkiem słodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) Ale z dodatkiem słodu... Calkiem mozliwe, dokladnie nie pamietam tego odcinka. Musze go sobie jeszcze raz obejrzec Edytowane 9 Lutego 2011 przez JakubS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) Nie mniej jednak to nie była prawdziwa chicha. A tak w ogóle mogli dodać słodu odrobinę jeśli chodziło by o zadośćuczynienie prawu a w zasypie słód stanowił większość z tego co pamiętam. Edit: nie zauważyłem twojej edycji, przed napisaniem postu. Edytowane 9 Lutego 2011 przez slotish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) Napisalem wczesniej o prawie bo cos mi sie takiego obilo o uszy przy ogladaniu czegos o piwowarstwie w stanach. Nie jestem jednak w 100% tego pewien wiec wolalem posta wyedytowac. Edit: Wlasnie ogladam pierwszy odcinek brew masters na yt i Sam w pewnym momencie mowi, ze prawo w stanach nakazuje uzycia chmielu, wody i slodu przy produkcji piwa Edytowane 9 Lutego 2011 przez JakubS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltek Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) niedziela 27 lutego o 18:00niedziela 28 lutego o 19:00 kruczek Edytowane 9 Lutego 2011 przez zoltek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Właśnie widziałem reklamę na DC. Termin wyświetlenia odcinka premierowego to niedziela 27 lutego godzina 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Właśnie widziałem reklamę na DC. Termin wyświetlenia odcinka premierowego to niedziela 27 lutego godzina 18. Tak dla przypomnienia, że to jutro. Kto ma DC niech patrza i nagrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Oglądnąłem pierwszy odcinek. Budowanie napięcia jak w kiepskim serialu: czy zdążymy, musimy, dodamy trochę tajemniczych korzonków, egzotyczny miód i wino, domieszamy stouta, co z tego wyjdzie, ale musi, bo kasa, prestiż. Bleee... 'Kowalskiemu' od koncerniaków, skład może nieźle namieszać w głowie Całość okraszona wstawkami z rapowaniem i wpadkami podnoszącymi dramaturgię - poszukiwanie rurki, zabawy w kleju. Coś przez godzinę musi się przecież dziać. Z pewnością możliwość zobaczenia pracy takiego browaru jest dużym plusem, sposób 'podania' dla mnie jednak niestrawny. Z ciekawością zobaczę kolejne (pewnie) perełki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Oglądnąłem pierwszy odcinek. Budowanie napięcia jak w kiepskim serialu: czy zdążymy, musimy, dodamy trochę tajemniczych korzonków, egzotyczny miód i wino, domieszamy stouta, co z tego wyjdzie, ale musi, bo kasa, prestiż. Bleee... 'Kowalskiemu' od koncerniaków, skład może nieźle namieszać w głowie Całość okraszona wstawkami z rapowaniem i wpadkami podnoszącymi dramaturgię - poszukiwanie rurki, zabawy w kleju. Coś przez godzinę musi się przecież dziać. Z pewnością możliwość zobaczenia pracy takiego browaru jest dużym plusem, sposób 'podania' dla mnie jednak niestrawny. Z ciekawością zobaczę kolejne (pewnie) perełki Ja oglądałem tylko w oryginale, więc nie wiem co tam ewentualnie dodał od siebie tłumacz i lektor, ale mnie się bardzo podobał ten stajl. Lekko, z jajem, nawet kompletny laik powinien być usatysfakcjonowany. Wczoraj oglądałem odcinek 4. Prawie się popłakałem z żalu. Nie będę spoilował, Ci co oglądali to wiedzą dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 lektor powiedział o niemieckim prawie czystości: "piwo można robić tylko z chmielu wody i jęczmienia bo słodu wtedy jeszcze nie znano", dla mnie forma tego programu jest trochę zbyt amerykańska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) Lektor wstawił perełki typu: prażony jęczmień, zacieranie w wyniku którego powstają drożdże, które zmieniają się w alkohol, uporczywe nazywanie słodu jęczmieniem itp., widać, że nie chciało mu się zajrzeć na wiki czy inne źródło tłumaczeń kilku w sumie zwrotów branżowych. Wersja oryginalna miała ładne wstawki graficzne czego tutaj brakło, też obejrzałem wszystko w oryginale i robiło to dużo większe wrażenie. No i sam tytuł.... tłumaczu, dlaczego? Edit: Wiktor - to już tworzenie tłumacza niestety, w oryginale brak błędów piwowarskich. Edytowane 27 Lutego 2011 przez admiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 wiem bo słyszałem jednocześnie oryginalnego angielskiego i kawałek obejrzałem w oryginale. Nie wiem czemu nie dadzą tłumaczenia do korekty komuś kto się zna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 wiem bo słyszałem jednocześnie oryginalnego angielskiego i kawałek obejrzałem w oryginale. Nie wiem czemu nie dadzą tłumaczenia do korekty komuś kto się zna. Bo ten co tłumaczył to wziął kasę jakby się znał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 ... Nie wiem czemu nie dadzą tłumaczenia do korekty komuś kto się zna. Po co przepłacać, skoro ~99% oglądających i tak nie ma pojęcia o czym jest mowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Tłumacze i dziennikarze z tej samej stajni. Wydaje im się, że wiedzą wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Bo ten co tłumaczył to wziął kasę jakby się znał. ja się znam i wziąłbym mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Bo ten co tłumaczył to wziął kasę jakby się znał. ja się znam i wziąłbym mniej Ty się znasz na piwowarstwie i zakładam na angielskim, ale nie znasz... kogo trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ty się znasz na piwowarstwie i zakładam na angielskim, ale nie znasz... kogo trzeba. to muszę wziąć skrzynkę piwa i się zapoznać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ty się znasz na piwowarstwie i zakładam na angielskim' date=' ale nie znasz... kogo trzeba. [/quote']to muszę wziąć skrzynkę piwa i się zapoznać Oni piją tylko rudą wódę na myszach. Ale dość już tego oftopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 to muszę wziąć skrzynkę piwa i się zapoznać lepiej "skrzynkę do piwa" - inaczej opłaty trzeba odprowadzać, a i o "łapkę" można być posądzonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się