Franekkkk Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Zostałem poproszony przez znajomych, wielbicieli piwa domowego, aby uwarzyć piwo jako prezent weselny. Na początku chciałem uwarzyć Koelscha, ale ostatnio wpadł mi do głowy pomysł aby uwarzyć piwo z dodatkiem lubczyku. Tu pojawia się moje pytanie czy ktoś z Was warzył piwo z dodatkiem tego zioła. Wiadomo, że dodałbym go podczas gotowania brzeczki. Pytanie czy suszone zioło dodać bezpośrednio podczas gotowania czy dodać może napar? No i w jakiej ilości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Moim skromnym zdaniem połowa gości weselnych powie że to piwo smakuje jak rosół Edytowane 11 Lutego 2011 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Moim skromnym zdaniem połowa gości weselnych powie że to piwo smakuje jak rosół Ale dlaczego mają tak powiedzieć? Dodatek lubczyku to szatański pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Koledze chodziło o smak tego ziela mam na ogrodzie krzaczek lubczyku, i żona dodaje go do zup... a w piwie zapach magi.... co innego odrobina magii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 to już lepiej rozmarynu dowalić,piwny rosół to faktycznie może być masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Nie mam bardzo dużego doświadczenia w warzeniu, nieco większe w gotowaniu i moim zdaniem lubczyk jest bardzo aromatyczny może zdominować zapach smak piwa. Może zdarzyć się tak, że część gości nie doceni twojego wysiłku... Na takie imprezy jak wesele polecam coś sprawdzonego. Koelsh na pewno się nada, u mnie dosłownie wszystkim smakuje, nawet żonie, która wciągała tylko ... karmi. A tak w ogóle fajny prezent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Wątpię, czy na weselu będą sami oświeceni piwosze mogący docenić tak nowatorskie podejście do piwowarstwa Swoją drogą osobiście nie cierpię lubczyku więc nie wyobrażam sobie picia piwa o takim posmaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Wątpię żeby goście weselni by skosztowali tego piwa, znajomi by zachowali dla siebie ów piwo Skoro lubczyk daje taki aromat i posmak rosołu to raczej zrezygnuje z tego dodatku i pozostanę przy Koelschu Dzięki za odpowiedzi Coś mi teraz świta w głowie, że gdzieś słyszałem o piwie warzonym na bulionie drobiowym, chyba była wzmianka o tym piwie na szkoleniu prowadzonym przez firmę Piwoznawcy. Edytowane 11 Lutego 2011 przez Franekkkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 heh... 'treściwy' browar pytanie tylko w czym takie cudo pić.... czy w bulionówkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Coś mi teraz świta w głowie, że gdzieś słyszałem o piwie warzonym na bulionie drobiowym, chyba była wzmianka o tym piwie na szkoleniu prowadzonym przez firmę Piwoznawcy. Ciekawe jak z pianą A lubczyk jest dodawany do maggi, kostek bulionowych i zup błyskawicznych. Jeżeli to ma być roślina z romantyczną nazwą to może miłorząb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 heh... 'treściwy' browarpytanie tylko w czym takie cudo pić.... czy w bulionówkach w bulionówkach z makaronem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się