zgoda Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 W sklepie Centrum Piwowarstwa pojawiły się drożdże Danstar Nottingham. O ile wiem, to jedyny z naszych sklepów, w którym są dostępne. http://www.centrumpiwowarstwa.pl/sklep/produkty/930 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddy Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja kupiłem w piwowar.com.pl Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Kolega był w Piwowarze parę dni temu i Nottinghamów nie było. I podobno miało już nie być, bo podobno "Lallemand ma już większych dystrybutorów w Polsce". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Co jest w tych drożdżach takiego wyjątkowego? Robiłem na niech jedno piwo, wyszło zupełnie normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Cześć Co jest w tych drożdżach takiego wyjątkowego? Robiłem na niech jedno piwo, wyszło zupełnie normalne. Że mocno odfermentowują i nie zostawiają kożucha na wierzchu jak po US05. I to że ich nie ma w sklepach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Bardzo sobie je cenię. Czysty profil, silnie kłączkują, idealne w sezonach przejściowych (wiosna , jesień) . Polecam fermentację w ok. 15°C . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 To wszystko prawda. Warunek, że ruszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Bardzo sobie je cenię. Czysty profil, silnie kłączkują, idealne w sezonach przejściowych (wiosna , jesień) . Polecam fermentację w ok. 15°C . Ja ostatnio też. Właśnie robię na nich Koelscha. W niecały tydzień z 12,5 zaszły do 2,5 BLG w 17-18°C. Robiłem starter. Teraz piwo stoi w 7°C . Zaglądałem już i próbowałem. Czysty w zapachu i prawie lagerowy smak. Obawiam się czy aby nie za czysty... Ogólnie fajne drożdże chyba do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Bardzo sobie je cenię. Czysty profil, silnie kłączkują, idealne w sezonach przejściowych (wiosna , jesień) . Polecam fermentację w ok. 15°C . Odświeżę temat, jakie piwka na nich robiłeś i byłeś zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Odświeżę temat, jakie piwka na nich robiłeś i byłeś zadowolony. Ja warzyłem bittery, mildy, pale ale. Nadają się do piw hybrydowch. Bardzo uniwersalne i wygodne w użyciu. Na zimnej fermentacji (15-16°C) dają czysty profil.Przy cieplejszej ok 20°C lekko estrowy. O jednym trzeba pamiętać. W miarę głęboko odfermentowują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się