dennis Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Jest tu na forum trochę informacji, cześć poleca cześć nie... Czy mając do wyboru np taki z allegro http://allegro.pl/abc-garnek-elektryczny-sterylizator-30l-1800w-lodz-i1472818875.html a klasyczny to, na który lepiej się zdecydować? Czy jest ktoś kto używał i jednego i drugiego i mógłby się obiektywnie wypowiedzieć? Jak wygląda czyszczenie takiego elektryka? jak to myć? można jakoś odczepić część elektryczną (ta część z timerem, regulatorem temperatury) od samego gara czy stanowią jedność/calość? Edytowane 22 Lutego 2011 przez dennis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Ten z linka jest drogi i chyba nie ma kranika. Jak już chcesz elektryczny to rozejrzyj się za takim ala lidl. To jakiego lepiej ci będzie używać zależy między innymi od tego jaką masz kuchenkę. Ja mam gazową i używam zwykłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 jest to na forum troche informacji, czesc poleca czesc nie...czy majac do wyboru np taki z allegro http://allegro.pl/abc-garnek-elektryczny-sterylizator-30l-1800w-lodz-i1472818875.html a klasyczny to na ktory lepiej sie zdecydowac? czy jest ktos kto uzywal i jednego i drugiego i moglby sie obiektywnie wypowiedziec? jak wyglada czyszczenie takiego elektryka? jak to myc mozna jakos odczepic czesc elektryczna (ta czesc z timerem, regulatorem temperatury) od samego gara czy stanowia jednosc? Litości! Szanuj nas PROSZĘ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dennis Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Ten z linka jest drogi i chyba nie ma kranika. Jak już chcesz elektryczny to rozejrzyj się za takim ala lidl. To jakiego lepiej ci będzie używać zależy między innymi od tego jaką masz kuchenkę. Ja mam gazową i używam zwykłego. zwykly gar tez nie ma kranika i nikt nie narzeka mam kuchenke gazowa ale nad stojacym na palniku garze mialbym ze 20cm moze troche wiecej przestrzeni do szafki i nie wiem czy by jej nie zaszkodzilo... Edytowane 22 Lutego 2011 przez dennis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dennis Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Litości! Szanuj nas PROSZĘ. a możesz rozwinąć? zrobiłem coś nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Litości! Szanuj nas PROSZĘ. a możesz rozwinąć? zrobiłem coś nie tak? Chodzi o używanie polskich znaków i dużych liter na początku zdania Wtedy łatwiej się czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Polskie znaki na tym forum to podstawa. Czytanie czegoś takiego to mordęga, a wyszukiwarka po wpisaniu np. "odczepić część elektryczną" nie zwróci nic, a teoretycznie tak napisałeś. Sorki, myślałem że po zacytowaniu domyślisz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dennis Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Polskie znaki na tym forum to podstawa. Czytanie czegoś takiego to mordęga, a wyszukiwarka po wpisaniu np. "odczepić część elektryczną" nie zwróci nic, a teoretycznie tak napisałeś. Sorki, myślałem że po zacytowaniu domyślisz się. aaa ok staram się pisać z polskimi znakami ale czasem wychodzi inaczej sorry, już się poprawiłem Edytowane 22 Lutego 2011 przez dennis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Widać nie do końca, no nie Maryush? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dennis Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Widać nie do końca, no nie Maryush? Aleście formalisty W każdym razie odbiegliśmy od głównego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 zwykly gar tez nie ma kranika i nikt nie narzeka mam kuchenke gazowa ale nad stojacym na palniku garze mialbym ze 20cm moze troche wiecej przestrzeni do szafki i nie wiem czy by jej nie zaszkodzilo... No nie ma ale jeśli jest to masz 2 w 1 . Zacieranie i filtracje bez zbędnego przelewania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dennis Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 No nie ma ale jeśli jest to masz 2 w 1 . Zacieranie i filtracje bez zbędnego przelewania . Zbaczając lekko z tematu, byłem dziś w sklepie i oglądałem wężyk z oplotu i jest na nim napisane że temp robocza to max 90*... nic się nie dzieje z tymi wężykami w czasie gotowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 No nie ma ale jeśli jest to masz 2 w 1 . Zacieranie i filtracje bez zbędnego przelewania . Zbaczając lekko z tematu' date=' byłem dziś w sklepie i oglądałem wężyk z oplotu i jest na nim napisane że temp robocza to max 90*... nic się nie dzieje z tymi wężykami w czasie gotowania?[/quote'] Wyciągasz gumę ze środka i możesz gotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 bo to chodzi o tę gumę co to my wyciągamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Swego czasu warzyłem w KEGu z takim filtratorem - po chłodzeniu idealnie przefiltrował mi brzeczkę od chmielin Więc nawet godzinne gotowanie nie szkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dennis Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 A to ok, warto było się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltek Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 (edytowane) Czy ten daje radę? http://allegro.pl/garnek-elektryczny-do-podgrzewania-i-pasteryzacji-i1478595742.html Edytowane 24 Lutego 2011 przez zoltek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wbl Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Czy ten daje radę? http://allegro.pl/garnek-elektryczny-do-podgrzewania-i-pasteryzacji-i1478595742.html Do zacierania używam takiego samego - mocy ma aż nadto, dobrze jest legutko mieszać żeby nie przegrzać zacieru przy dnie. Chmielę na gazie, więc nie wiem, ale jakby nie dał rady to wrzucisz grzałkę zanurzeniową 1kW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) Czy ten daje radę? http://allegro.pl/garnek-elektryczny-do-podgrzewania-i-pasteryzacji-i1478595742.html Ten właśnie dziś kupiłem. Będzie przeznaczony tylko do zacierania i filtrowania, więc powinien być w sam raz. Być może trzeba będzie wymienić kranik, ale to się okaże. Dogadaj się z facetem, żeby był jak najmniej obtłuczony. Powiedz, że ma służyć do robienia piwa, będzie wiedział o co chodzi;) Edytowane 28 Lutego 2011 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi