Krzysztof63 Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Kolejny irytujący błąd. W zakładce "notatki" utrudnione są poprawki w tekście. Po wpisaniu jednego znaku kursor skacze na koniec wprowadzonego tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dlaczego przy tej samej wydajności wychodzi inny ekstrakt w wersji 2 i 1? Różnica prawie 1 Blg. W 1 wersji wychodzi poprawnie, jeżeli traktować wydajność jako liczoną po amerykańsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 To pytanie do programistów, ale sprawdź ustawienia ilości wody, ja nie zauważam tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Przypadek testowy: V1 V2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Może wynika to z tego że w jednym przypadku podałeś czs gotowania a w drugim nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 W wersji 1 nie podaje się czasu gotowania, tylko w definicji sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Hej. Ostatnie kilka warek robiłem z zestawów bez mierzenia Blg tylko na objętość. Toteż nie znam wydajności. Jak dojdzie refraktometr to zaczne bardziej skrupulatnie wszystko notować ale również chciałbym już warzyć swoje wymysły. Już parokrotnie chciałem zdefiniować swojego Lidla ale kończyło się na tym że wpisałem Lidl i na tym koniec. Czy jest możliwość przesłania ustawień dla typowego Lidla i załadowania do programu? Oczywiscie jeśli ktoś bedzie chciał sie podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Czy ktoś mógły podzielić się swoją bazą słodów i drożdży. Z tego co widzę, to w podstawowej wersji nie ma wszyskich słodów Weyermann i drożdży Fermentis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Czy ktoś oriantuje się czy brewtarget ma w standardzie słody Castle Malting? Zacząłem dodawać słody u siebie z myślą o udostępnieniu i dopadło mnie zwątpienie. Dodatkowo czy istotne jest dla nas "różnica frakcji gróbej/drobnej" (nie dla każdego słodu ta informacja została udostępniona), DP (Lintner) - cokolwiek by to nie było oraz % białek (tej informacji CM nie udostępnia dla żadnego słodu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Czy ktoś oriantuje się czy brewtarget ma w standardzie słody Castle Malting? Zacząłem dodawać słody u siebie z myślą o udostępnieniu i dopadło mnie zwątpienie. Dodatkowo czy istotne jest dla nas "różnica frakcji gróbej/drobnej" (nie dla każdego słodu ta informacja została udostępniona), DP (Lintner) - cokolwiek by to nie było oraz % białek (tej informacji CM nie udostępnia dla żadnego słodu)? Wydaje mi się, że te parametry nie są brane po uwagę w wyliczeniach - tylko dla informacji. Apropos bazy słodow to zaimportować można każdą bazę skladników w formacie BeerXML. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Wydaje mi się, że te parametry nie są brane po uwagę w wyliczeniach - tylko dla informacji. Ok, biorę się zatem do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogodar Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Jest już dostępna wersja 2.0.2: http://www.brewtarget.org/changelog.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Planuję zacierać na lenia, 60 min w temperaturze 67 stopni. Wg PPP woda, do której wsypię słód powinna mieć 76 stopni. Jak ustawić taki typ zacierania w BT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 infuzyjne, docelowa temp 67°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Jest już dostępna wersja 2.0.2: http://www.brewtarge.../changelog.html Jakieś istotne zmiany? edit: dobra nie było pytania, nie zauważyłem loga Edytowane 11 Lutego 2014 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Czy mógłby mi ktoś podesłać zrzut ekranu albo opisać co dokładnie wprowadzić w sprzęcie dla gara zaciernego opartego na kegu 50l. Warzelny 100 litrów. Jakoś mnie to przerasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 nie wystarczy zmienić ilości brzeczki przed gotowaniem i po? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ano może. Nie próbowałem. Jakoś mnie zakładka sprzętowa odstrasza Jakby więc ktoś dysponował takowym ustawieniem cobym sobie ładnie powpisywał wszystkie dane to będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 a czy jest może jakaś pełna baza słodów weyermanna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janior Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 potwierdzam to co pisał jakiś czas temu @jake, różnica w gęstościach przy zastosowaniu tej samej wydajności między najnowszą wersją a 1-ką występuje nadal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ustawiłem testowy zasyp z 4 kg pilzneńskiego o barwie 4,5 EBC, a barwę piwa wylicza na 7,4 EBC. Czy to normalne i barwa zawsze jest większa od barwy słodu, czy to jest jakiś błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hast Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Pewnie program zakłada, że zawsze po gotowaniu brzeczka trochę ściemnieje. Ewentualnie błąd , bo chyba innego wytłumaczenia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Wszystko zależy od wielkości warki. Ta sama ilość słodu przy warce 10 litrowej da ciemniejszą barwę niż przy warce 20 litrowej. Ale obstawiałbym, że masz złe ustawienia parametrów słodu w programie. Edytowane 15 Marca 2014 przez wizi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Dobrze mam ustawione, tak jak pisałem - 4,5 EBC. Oczywiście im większa warka przy tej samej ilości słodu, tym bardziej barwa maleje. Ale przy typowym piwie 12 Blg powinna moim zdaniem być ta sama barwa. ps. W Beersmith jest to samo. Edytowane 16 Marca 2014 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) dziwne u mnie wszystko jest ok. Sprawdź opcje Edytowane 16 Marca 2014 przez wizi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się