wizi Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 to wyszukaj sobie na komputerze database.sqlite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Krawczyk Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam, Mam pytanie odnośnie składników do zacierania czy zawsze mam zaznaczać prze słowach ze będzie zacierane/ekstrahowane - zmienia to mocno blg początkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jeśli zacierasz dany składnik to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 zacierane/ekstrahowane Zacieranie powoduje rozpad skrobi na cukry. Ekstrahowanie polega na wyciągnięciu kilku istotnych cech słodu bez podnoszenia ekstraktu. Ekstrahować możesz na przykład ciemne słody, żeby uzyskać barwę piwa bez posmaków palonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lili Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witam chce wpisać ręcznie drożdże których nie ma w bazie programu np. wb-06 gdzie mogę znaleźć informacje na temat ich żywotności? bo zakres temperatur jest w opisie producenta a żywotności nie mogę namierzyć pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Na stronie producenta podają 86%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) czy ktoś wie, jak usunąć zapisany wcześniej schemat zacierania, aby zniknął z tej listy na dole? Edit: znalazłem: Widok -> Mashs Może komuś się przydać Edytowane 1 Czerwca 2014 przez wizi maniacz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) W oknie głównym jest taka łopata podpisana Mashes, klikasz w nią, i tam masz zapisane schematy zacierania, wybierasz interesujący i modyfikujesz lub klikasz w niebieski minus po prawej obok nazwy i tym sposobem go usuwasz. Skasować nie doczytałem edycji posta powyżej Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Maggot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 W oknie głównym jest taka łopata podpisana Mashes, klikasz w nią, i tam masz zapisane schematy zacierania, wybierasz interesujący i modyfikujesz u mnie nie ma żadnej łopaty w głównym oknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Takiej nie masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 W oknie głównym jest taka łopata podpisana Mashes, klikasz w nią, i tam masz zapisane schematy zacierania, wybierasz interesujący i modyfikujesz u mnie nie ma żadnej łopaty w głównym oknie dobra źle się wyraziłem Mieszadło piwowarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 nie mam muszę zobaczyć czy aby nie trzeba nowszej wersji programu zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Czy ma ktoś parametry Weyermanna Grodziskiego? Bo mi go brakuje w BrewTargecie, a nie mogę znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Proszę bardzo 13188_Weyermann_Oak_Smoked_Wheat (1).pdf Wania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariucha Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Ma ktoś może plik ze slodami optimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Jeśli mnie pamięć nie myli to plik ze słodami optimy jest do pobrania w zakładce z programami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 http://www.piwo.org/files/file/69-slody-slodowni-optima/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Ale to są do BS a nie BT. Chyba, że da się je zaimportować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Jedyne czego mi brakuje w BT to magazyn surowców, ot taka refleksja mnie naszła ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariucha Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Do Pitera i Camilosa - ja pytałem o pliki do Brewtargeta a nie Beersmitha. Proszę czytać ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Musisz wprowadzić ręcznie to co podaliśmy potraktuj jako ściągę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariucha Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Właśnie żeby tego rękodzieła uniknąć zapytałem czy może ktoś już wprowadził i byłby skłonny się podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Jedyne czego mi brakuje w BT to magazyn surowców, ot taka refleksja mnie naszła ;-) jedyna nadzieja w Tezi że nie porzuci projektuhttp://www.piwo.org/topic/12362-program-do-warzenia/page__p__252281#entry252281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Jedyne czego mi brakuje w BT to magazyn surowców, ot taka refleksja mnie naszła ;-) Było już zgłaszane do programistów. Na tą chwilę też można prowadzić magazyn - wypełniając pola Ilość w składnikach fermentacji czy chmielach. Program jednak sam nie odejmie zużytych składników, po uwarzeniu piwa trzeba do odjąć ręcznie. Oczywiście niewygodne to, ale ja tak robię i zawsze wiem jaki stan magazynu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi