Fidel Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Otrzymałem 21 litrów ale za to gęstość 13,7°Blg. Muszę się wstrzelić na mniejsze warki do kegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Warka #69 zeszła do 5,5°Blg i została zakegowana z 70g cukru (1 keg) i 3 butelki pet po 1,5 litra (po 8 g cukru). Niestety nie mam czasu warzyć - może uda się w niedzielę rano. Cały czas jestem w rozjazdach, a jeszcze wisi nade mną praca do napisania ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Warka # 71 Kawowy porter Styl: Robust porter OG zakładane ok. 14°Blg FG zakładane ok. 4°Blg Szacowane IBU 40 Barwa 25 SRM Wielkość warki ok. 19 l Zasyp: Pale Ale - 2,26 kg Monachijski - 1,6 kg Płatki owsiane - 0,8 kg Biscuit - 240 g Carafa III - 170 g Jęczmień palony - 120 g Zacieranie: 60 min - 66-67°C ->78°C Chmielenie: 30 g - Agnus - 10 % - 60 min 33 g - Cascade - 6 % - 5 min 90 g - Brasiliana Oro Rosso - 5 min Drożdże: Scottisch Ale - gęstwa Korzystałem z przepisu Bimbelta na Robust Coffee Porter - dzięki! Edytowane 2 Marca 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Otrzymałem 19 litrów o gęstości 14,5°Blg. Drożdże zadane w 18°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 #70 przelana na cichą przy 2°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Warka # 72 Bursztynowe Styl: American Amber Ale OG zakładane ok. 12,7°Blg FG zakładane ok. 3,5°Blg Szacowane IBU 45 Barwa 15 SRM Wielkość warki ok. 38 l Zasyp: Pale Ale - 6 kg Monachijski - 0,97 kg Kamelowy 30 - 0,68 kg Karmelowy 200 - 360 g Żytni karmelowy - 300 g Zakwaszający - 200 g Specjal B - 200 g Zacieranie: 60 min - 66-67°C ->78°C Chmielenie: 20 g - Magnum - 14,5 % - 60 min 20 g - Vic Secret - 15,7 % - 30 min 40 g - Citra - 14,4% - 15 min Drożdże: Scottisch Ale - gęstwa US-05 - gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Wyszło 40 litrów o gęstości 12,8°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 7.03.2014 warka #66 powędrowała do butelek z syropem z 100 g cukru i 2 g F-2. 23 litry w różnych butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Warka #70 dostała 100 g sladka, 43 g vic secret i 20 g galeny na zimno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Warka #71 przelana na cichą, odfermentowanie około 3,5°Blg. Łukasz, czeka na Ciebie słoik gęstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Warka #71 przelana na cichą, odfermentowanie około 3,5°Blg. Łukasz, czeka na Ciebie słoik gęstwy. Wiem wiem i będzie to jedna z moich ostatnich warek, przynajmniej na razie niestety.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 będzie to jedna z moich ostatnich warek, przynajmniej na razie niestety.... W sensie że? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Warka #70 zakegowana z 75 g cukru i półtorej łyżeczki żelatyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Warka # 73 ABW Styl: American Barelywine OG zakładane ok. 25°Blg FG zakładane ok. 7,5°Blg Szacowane IBU 110 Barwa 12 SRM Wielkość warki ok. 20 l Zasyp: Pale Ale - 6,1 kg Wiedeński - 2,5 kg Płatki jęczmienne - 1 kg Amber - 1 kg Zacieranie: 60 min - 66-67°C Chmielenie: 25 g - Magnum - 14,5 % - 90 min 25 g - Vic Secret - 15,7 % - 30 min 25 g - Citra - 14,4% - 30 min 25 g - Vic Secret - 15,7 % - 15 min 25 g - Citra - 14,4% - 15 min Drożdże: Scottisch Ale - gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ostatecznie otrzymałem trochę ponad 20 litrów 25,6°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Warka #71 zakegowana z 50 g cukru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Warka # 74 Kolsch Styl: Kolsch OG zakładane ok. 12,2°Blg FG zakładane ok. 3°Blg Szacowane IBU 23 Barwa 3,7 SRM Wielkość warki ok. 22 l Zasyp: Pilzneński - 4 kg Płatki żytnie - 400 g Wiedeński - 250 g Zacieranie: 40 min - 62°C 20 min - 69°C ->78°C Chmielenie: 20 g - Perle - 5,5 % - 60 min 20 g - Perle - 5,5% - 15 min 20 g - Lubelski select - 4,5% - 15 min Drożdże: Wyeast Kolsch - dzięki WiHura Edytowane 10 Maja 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Warka #72 znalazła się w dwóch kegach z 50 g cukru, dodatkowo 5 butelek po 0,5 litra. Zmierzyłem odfermentowanie, ale nie pamiętam jakie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Wyszło 23 litry o gęstości 12,3°Blg. Fermentacja w 15°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Warka #73 przelana do szkła na cichą. Odfermentowanie zadziwiająco niskie -5,5°Blg więc wychodzi 11,3% alkoholu. W smaku obiecujące. Poza tym z wyprawy do Czech (niestety bardzo krótkiej) przywiozłem sobie takie szkło jak poniżej. Bardzo fajne, się mi podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Warka # 75 American Pale Ale Styl: American Pale Ale OG zakładane ok. 12,5°Blg FG zakładane ok. 3,2°Blg Szacowane IBU 45 Barwa 6,3 SRM Wielkość warki ok. 38 l Zasyp: Pale Ale- 7,5 kg Karmelowy 30 - 0,75 kg Carapils - 250 g Caraamber - 150 g Zacieranie: 60 min - 66°C ->78°C Chmielenie: 45 g - C/T/Z - 15,9 % - 60 min 20 g - Centennial - 10 % - 0 min 40 g - Vic Secret - 15,7 % - 0 min 40 g - Citra - 14,4% - 0 min Drożdże: US-05 - gęstwa Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Wyszło 41 litrów 12,5°Blg po rozcieńczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Warka #74 trafiła do kega z 50 g cukru i do 5 butelek z 2 g cukru na butelkę. Spróbuję jeszcze dzisiaj zabutelkować ABW bo już dość długo stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Warka #73 zabutelkowana z 90 g cukru. Wyszło 39 butelek po 0,5 litra, niestety mniejszych nie mam na stanie. Odfermentowanie po korekcie 6°Blg, czyli ma 11% alkoholu. Wykańczacz imprez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Warka # 76 Iunga SH Styl: brak OG zakładane ok. 12°Blg FG zakładane ok. 3°Blg Szacowane IBU 32 Barwa 3,4 SRM Wielkość warki ok. 25 l Zasyp: Pilzneński- 5 kg Zacieranie: 60 min - 66°C ->78°C Chmielenie: 25 g - Iunga - 10 % - 60 min 45 g - Iunga - 10 % - 5 min Drożdże: Wyeast Kolsch - gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się