Jump to content

melduje się Browar Grabiszynek

ciafu1

Recommended Posts

Witajcie!

Jestem z Wrocławia i warzę od lipca zeszłego roku. Od tego też czasu czytam regularnie forum. Pierwsze kroki w świecie piwowarskim stawiałam pod czujnym okiem kolegi Slotisha, którego w tym miejscu pragnę pozdrowić. Na swoim koncie mam 9 warek. Jestem fanką pszenicznego, stąd też 4 z 9 warek to były właśnie piwa pszeniczne (w tym jeden dunkelweizen). Każde popełnione na innych drożdżach. Pozostałe piwa, jakie udało mi się do tej pory uwarzyć, to: saison, BPA, oatmeal stout, lager, marcowe. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć czas, żeby umieścić wpis w dziale z zapiskami piwowarów. Niestety do tej pory zapisywałam wszystko ręcznie w zeszycie (mam na myśli przepisy), więc będę musiała się przełamać i "przelać" swoje piwne zapiski do jakiegoś edytora tekstu, by potem wkleić na forum :D

Pozdrawiam wszystkich :D

Witaj na forum! Życzę wszystkich kolejnych warek tak samo wyśmienitych jak dotychczasowe. :D Mam nadzieję, że jednak spiszesz swoje receptury, bo chętnie rzuciłbym na nie okiem.

Pozdrawiam :D

ooo, dzioucha :D

Hehe , jakoś też mam wrażenie , że płeć piękna wzbudza to ogólnie większe wrażenie :D Ale to chyba dobrze ! Pozdrawiam i życzę samych udanych warek !

Dzięki za miłe przyjęcie. Już pojawiły się w zapiskach dotychczasowe receptury. Czasem są niekompletne (a to nie zapisałam ile glukozy dałam do refermentacji, a to nie zapisałam ile BLG wyszło). Wybaczcie zatem ;)

Witam serdecznie na forum. Od wujka Jejskiego za pierwszą zacieraną warkę masz + ;)

Chyba nie jestem godna takiego zaszczytu ;) Mimo wszystko, nie żałuję decyzji odnośnie zacierania pierwszej warki. To było jedyne słuszne rozwiązanie.

Raz jeszcze dziękuję wszystkim za bardzo serdeczne powitanie. Życzę wszystkim udanych warek i powodzenia na drodze piwowarskiego rozwoju! Tak trzymać :)