ciafu1 Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Witajcie! Jestem z Wrocławia i warzę od lipca zeszłego roku. Od tego też czasu czytam regularnie forum. Pierwsze kroki w świecie piwowarskim stawiałam pod czujnym okiem kolegi Slotisha, którego w tym miejscu pragnę pozdrowić. Na swoim koncie mam 9 warek. Jestem fanką pszenicznego, stąd też 4 z 9 warek to były właśnie piwa pszeniczne (w tym jeden dunkelweizen). Każde popełnione na innych drożdżach. Pozostałe piwa, jakie udało mi się do tej pory uwarzyć, to: saison, BPA, oatmeal stout, lager, marcowe. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć czas, żeby umieścić wpis w dziale z zapiskami piwowarów. Niestety do tej pory zapisywałam wszystko ręcznie w zeszycie (mam na myśli przepisy), więc będę musiała się przełamać i "przelać" swoje piwne zapiski do jakiegoś edytora tekstu, by potem wkleić na forum Pozdrawiam wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
slotish Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Witaj na forum! Życzę wszystkich kolejnych warek tak samo wyśmienitych jak dotychczasowe. Mam nadzieję, że jednak spiszesz swoje receptury, bo chętnie rzuciłbym na nie okiem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 ooo, dzioucha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil_s1 Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 I ja witam Powodzenia w warzeniu i czekam na zapiski w dzienniku piwowara Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Witamy na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Witam kolejną piwowarkę Życzę sukcesów w warzeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepek84 Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 ooo, dzioucha Hehe , jakoś też mam wrażenie , że płeć piękna wzbudza to ogólnie większe wrażenie Ale to chyba dobrze ! Pozdrawiam i życzę samych udanych warek ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciafu1 Posted April 9, 2011 Author Share Posted April 9, 2011 Dzięki za miłe przyjęcie. Już pojawiły się w zapiskach dotychczasowe receptury. Czasem są niekompletne (a to nie zapisałam ile glukozy dałam do refermentacji, a to nie zapisałam ile BLG wyszło). Wybaczcie zatem Link to comment Share on other sites More sharing options...
natrix Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Cześć! Witam kolejnego wrocławskiego piwowara (piwowarkę właściwie)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Witam serdecznie na forum. Od wujka Jejskiego za pierwszą zacieraną warkę masz + Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Mateusz87 Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Witaj, życzę powodzenia w piwowarskim świecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciafu1 Posted April 9, 2011 Author Share Posted April 9, 2011 Witam serdecznie na forum. Od wujka Jejskiego za pierwszą zacieraną warkę masz + Chyba nie jestem godna takiego zaszczytu Mimo wszystko, nie żałuję decyzji odnośnie zacierania pierwszej warki. To było jedyne słuszne rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Witam na forum ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barą Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Psie Pole wita, pozdrawia i życzy udanych warek Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyncio Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Witam kolejną Panią na forum:).Udanych warek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zstars Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 Witam na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciafu1 Posted April 13, 2011 Author Share Posted April 13, 2011 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za bardzo serdeczne powitanie. Życzę wszystkim udanych warek i powodzenia na drodze piwowarskiego rozwoju! Tak trzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Witam piwowarkę życzę samych udanych warek Link to comment Share on other sites More sharing options...
somek Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Również witam piwowarkę z Wrocławia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts