KAPSEL-CK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam, Mam już mętlik w głowie i nie wiem co wybrać. Popełniłem błąd i zamówiłem przed wybraniem gatunku i rodzaju piwa Czy mogę wykrzesać ciekawą warkę z mojej spiżarni ?? Podeślijcie przepis lub lina do receptury. Wielkie dzięki z góry Młodszy Piwowar KAPSEL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Może to: http://www.piwo.org/forum/t3836-Polskie-Ale-%22Sojuz-30%22.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAPSEL-CK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Podoba mi się ta opcja: -Pilzeński 90% -monachijski 5% -pszeniczny 5% Zacieranie 62°C przez 30 minut 72°C przez 30 minut podgrzanie do 76°C i filtracja Chmielenie 20g Marynka na godzinę gotowania 20g Lubelski na ostatnie 20 minut gotowania 20g Lubelski na ostatnie 5 minut gotowania US-55 Nie mam mchu:/ Co o tym sądzicie ?? Będzie zdatne do spożycia ? Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez KAPSEL-CK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Będzie będzie. Mchem się nie przejmuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Będzie dobre i bez mchu. LOL, 'śmy się z Tomkiem trafili. Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Podoba mi się ta opcja: -Pilzeński 90% -monachijski 5% -przeniczny 5% Chmielenie 20g Marynka na godzinę gotowania 20g Lubelski na ostatnie 20 minut gotowania 20g Lubelski na ostatnie 5 minut gotowania "Nie bądźmy Pewexami, nie mieszajmy myślowo dwóch różnych ...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Poszedłeś ostro z zakupami spiżarnia: Pilzeński 30kg; pszeniczny jasny Weyermann?- 1kg; monachijski typ I Weyermann? - 1kg; Lubelski 100g; Marynka 100g; Sybilla 100g; S-33 US-05 ps Podoba mi się ta opcja: -Pilzeński 90% -monachijski 5% -przeniczny 5% PSZENICA !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAPSEL-CK Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Jutro miała być zabawa, na święta zlewanie cichą, może i butelkowanie a tu lipa:/ Paczka jeszcze nie dotarła chociaż zamówiona w poniedziałek(niedziela). Kłopot jest taki że nie mieszkam tam gdzie będę warzył.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAPSEL-CK Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Poszedłeś ostro z zakupami Czytając czytając i czytając raczej zakładam że warzenie mi się nie znudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Paczka jeszcze nie dotarła Chyba raczej paleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Poszedłeś ostro z zakupami Czytając czytając i czytając raczej zakładam że warzenie mi się nie znudzi Śrutownik też zamówiłeś czy słód śrutowany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAPSEL-CK Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ojciec śrutuje ok 100kg tygodniowo zboża, więc problemu z paroma kg słodu nie będzie heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się