Jump to content

Długo stojące piwo


Recommended Posts

Witam...

Jakiś czas temu (a dokładnie 3 mce) wstawiłem warke z ziarna. W wyniku różnych innych zajęć po prostu o niej zapomniałem i 3 mce stoi w fermentatorze. Dzisiaj spróbowałem. Jest dobre, nie zepsuło się. Czy po takim czasie nadaje się jeszcze do butelkowania? Czy drożdże jeszcze dadzą radę "nagazować się" w butelce czy trzeba świeżych drożdży dodać?

Link to comment
Share on other sites

Witam...

Jakiś czas temu (a dokładnie 3 mce) wstawiłem warke z ziarna. W wyniku różnych innych zajęć po prostu o niej zapomniałem i 3 mce stoi w fermentatorze. Dzisiaj spróbowałem. Jest dobre, nie zepsuło się. Czy po takim czasie nadaje się jeszcze do butelkowania? Czy drożdże jeszcze dadzą radę "nagazować się" w butelce czy trzeba świeżych drożdży dodać?

Miewałem takie przestoje, choć nigdy nie zapomniałem :smilies: Tak, warka Ci się nagazuje (na wszelki wypadek napisz co za piwo). Jeżeli smak nie odrzuca, to butelkuj.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.