mkarol89 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Witam... Jakiś czas temu (a dokładnie 3 mce) wstawiłem warke z ziarna. W wyniku różnych innych zajęć po prostu o niej zapomniałem i 3 mce stoi w fermentatorze. Dzisiaj spróbowałem. Jest dobre, nie zepsuło się. Czy po takim czasie nadaje się jeszcze do butelkowania? Czy drożdże jeszcze dadzą radę "nagazować się" w butelce czy trzeba świeżych drożdży dodać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Witam...Jakiś czas temu (a dokładnie 3 mce) wstawiłem warke z ziarna. W wyniku różnych innych zajęć po prostu o niej zapomniałem i 3 mce stoi w fermentatorze. Dzisiaj spróbowałem. Jest dobre, nie zepsuło się. Czy po takim czasie nadaje się jeszcze do butelkowania? Czy drożdże jeszcze dadzą radę "nagazować się" w butelce czy trzeba świeżych drożdży dodać? Miewałem takie przestoje, choć nigdy nie zapomniałem Tak, warka Ci się nagazuje (na wszelki wypadek napisz co za piwo). Jeżeli smak nie odrzuca, to butelkuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo333 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Myj butelki i do dzieła i nie przejmuj się jak przy zlewaniu zassiesz trochę drożdży z dna fermentatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts