mkarol89 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam... Jakiś czas temu (a dokładnie 3 mce) wstawiłem warke z ziarna. W wyniku różnych innych zajęć po prostu o niej zapomniałem i 3 mce stoi w fermentatorze. Dzisiaj spróbowałem. Jest dobre, nie zepsuło się. Czy po takim czasie nadaje się jeszcze do butelkowania? Czy drożdże jeszcze dadzą radę "nagazować się" w butelce czy trzeba świeżych drożdży dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam...Jakiś czas temu (a dokładnie 3 mce) wstawiłem warke z ziarna. W wyniku różnych innych zajęć po prostu o niej zapomniałem i 3 mce stoi w fermentatorze. Dzisiaj spróbowałem. Jest dobre, nie zepsuło się. Czy po takim czasie nadaje się jeszcze do butelkowania? Czy drożdże jeszcze dadzą radę "nagazować się" w butelce czy trzeba świeżych drożdży dodać? Miewałem takie przestoje, choć nigdy nie zapomniałem Tak, warka Ci się nagazuje (na wszelki wypadek napisz co za piwo). Jeżeli smak nie odrzuca, to butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Myj butelki i do dzieła i nie przejmuj się jak przy zlewaniu zassiesz trochę drożdży z dna fermentatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się