Tadzik Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Ja także dziękuję. Jestem bardzo ciekaw piwka warzonego z takimi perypetiami. Jako nazwę sugeruję "pechowy kozioł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewArK Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 No to nie zostaje mi nic innego, jak też podziękować za pokaz. Tym razem miałem wolne w ten dzień więc mogłem na spokojnie pooglądać i podegustować piwka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toto Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Jako że pierwszy raz użyłem suchych drożdży Mauribrew Lager to zamieszczę parę spostrzeżeń z fermentacji naszego koźlaka. 1. Szybki i gwałtowny start drożdży. Przyczyną tego jest raczej bardzo mocne napowietrzenie brzeczki (zaraz po zadaniu drożdży odbyła podróż samochodem w zamkniętym fermentorze), ale znaczenie może mieć też większa ilość uwodnionych drożdży (opakowanie 20 g). W każdym razie Mauribrew Lager są bardzo aktywne. 2. Przy starcie w wyższej temperaturze (18 stopni) produkują sporo owocowych, estrowych zapachów. 3. Początkowo fermentacja w lodówce była w 12 stopniach, po stwierdzeniu estrowych zapachów skręciłem na około 8 stopni. Zapachy estrowe zanikły. Obecnie można wyczuć typowe dla koźlaków słodowo-opiekane aromaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) W wolnej chwili wrzucę jakieś fotki Edytowane 10 Października 2011 przez paluchacab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toto Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 We wtorek, 20 grudnia, planujemy następny pokaz warzenia w Omercie. Początek jak zwykle koło 17-stej. Tym razem mamy zamiar uwarzyć schwarzbiera - ciemnego, nieco wytrawnego lagera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Kto się wybiera? Ja będę raczej po 18stej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Bowiem przy okazji zmian w HB Dorotka również objęła patronatem pokazy warzenia w Omercie Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
singerek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak wszystko dobrze pójdzie to będzie można spróbować koźlaka z ostatniego warzenia. Tym razem w wersji beczkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Super ja na pewno się zjawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ja pewnie też będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Bowiem przy okazji zmian w HB Dorotka również objęła patronatem pokazy warzenia w Omercie Zapraszamy I to mnie bardzo cieszy. Chętnie znów zaglądnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 JA oczywiście też będę mam nadzieję, że dalej mam rezerwację na kanapę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dzięki za miłe spotkanie Mam nadzieję że na następny pokaz też uda mi się dojechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogodar Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 I wzajemnie podziękowania z naszej strony za podtrzymanie tradycji pokazów warzenia (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Fajnie było, szkoda że nie mogłem być dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosolis Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ja również dziękuję. Cieszę się, że mogłem poznać Panią osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ja również dziękuję. Cieszę się, że mogłem poznać Panią osobiście. Tylko proszę nie "Panią" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Cześć Ja również dziękuję. Cieszę się' date=' że mogłem poznać Panią osobiście.[/quote']Tylko proszę nie "Panią" Sz. Panią ? To oczywiście w żartach, myślę ze światek piwowarski mówi sobie po imieniu Miałem być w Omercie, trasa wbita do GPSa .... wrrrrrrrrrrrr ..... no uda się następnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Miałem być w Omercie, trasa wbita do GPSa .... wrrrrrrrrrrrr ..... no uda się następnym razem ... a wystarczyło zadzwonić, jechałam przez Bielsko, z przyjemnością bym Cię zabrała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Mi też było miło. Mam nadzieję że następnym razem uda mi się zostać dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Cześć ... a wystarczyło zadzwonić, jechałam przez Bielsko, z przyjemnością bym Cię zabrała Problemem nie okazała się mobilność a niestety brak czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 28.02 2012 (wtorek), od 17.00 zapraszam do Omerty na pokaz warzenia i piwowarskie dyskusje. Do kotła powędrują surowce na dobrze chmielonego, krzepkiego lagera. Surowce dostarcza jak zawsze homebrewing.pl Pokaz będzie odbywał się w nowej części Omerty (po lewej od drugiego baru). Do zobaczenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelhrid Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Rewelacja;d Miałem właśnie pytać kiedy będzie jakiś pokaz w Omercie, w szczególności, że już niedługo planuję swoją pierwsza warkę;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ART200 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Może i mi się uda wpaść jak tylko czas pozwoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelhrid Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Dzięki za pokaz wiele z niego wyniosłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi