Pekulak Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam !!! Czy w okolicach Katowic jest jakiś porządny sklep piwowarski np gdzie idzie kupić słody chmiele i całą inna masę produktów piwowarskich i sprzętu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W okolicach Katowic takiego sklepu niestety nie znajdziesz. W Radzionkowie jest Piwo Win ale słodów i chmieli nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W Radzionkowie jest Piwo Win ale słodów i chmieli nie mają. Chmiele czeskie i słody ze Strzegomia posiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 A faktycznie, albo mają od niedawna lub też mogłem nie zauważyć. Fajnie bo sklep jest jakiś kilometr ode mnie, zawsze będę mógł się czymś poratować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Piwowin ma dużo więcej asortymentu niż jest na stronie internetowej- szczególnie sprzęt np. tanie balony szklane i wiele wiele różnych różności. Po prostu trzeba tam iść, zobaczyć, pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 A to ciekawe Katowice i okoliczne miasta spore zagęszczenie ludności piwowarów domowych nie brakuje a sklepu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 W Piwowinie pojawiły się drożdże płynne: 1084 IRISH ALE 50ml - Wyeast 1098 BRIT ALE 50 ml - Wyeast 2206 BAVARIAN 50 ml - Wyeast 2278 CZECH PILS 50ml - Wyeast 3068 WEIHENSTEPHAN 50 ml - Wyeast może niema tego za wiele ale zawsze coś. cena 31 zł. taka normalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diebels KattowitzerBrauhau Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 W Chorzowie na ul 3 maja( vis a vis Koscioła) otwarto sklep dla piwowarów, mają wszystko bez płynnych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 W Mikołowie był/jest sklep ale w likwidacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 W chorzowie ul 3 maja 29 ( tak jak podano wyżej).. obsługa miła .. ale najwazniejsze dla początkujacych..!!! - właściciel pod ciągłym telefonem z dobrymi radami.. zaguglowac "piwopiweczko" i kontakty podane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Czy może mnie ktoś oświecić w sprawie sklepu? Czy jest jakaś strona, jeśli nie to co mają? Słody, chmiele? Nic nie mogę wyguglować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Bo chyba sprzedaż tylko na allegro http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22629721 ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 W Chorzowie na ul 3 maja( vis a vis Koscioła) otwarto sklep dla piwowarów, mają wszystko bez płynnych . Bez plynnych można warzyć, chcielibyśmy w Krakowie (spowrotem ) taki sklep! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Byłem w tym sklepie w ubiegłym tygodniu... działa.. jak pisałem wyżej.. a ich strona??? na alegro - piwadomowe- slaskie.. i tam adres sklepu.. adres firmy.. meil no i oferta.. dośc skomplikowane ale da sie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Słodów nawet podstawowych w ofercie nie widzę więc lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam Widzę że rozmawiacie o sklepie przy 3 maja tak się sklada że jestem jego właścicielem Faktycznie na chwilę obecną słodów brak ale coraz częściej odbieram telefony z pytaniem o słody a więc bedę musiał się postarać pamiętajcie jednak że sklep działa od lutego a wiec muszę sie rozkrecić powoli bedę wprowadzał następne produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Wprowadzaj wprowadzaj, przy kosztach przesyłki słodu 17zł/25kg to już mi się opłaca podjechać po 50/100kg; tam i z powrotem koszty paliwa jakieś 15zł A wiadomo, że przy okazji coś więcej się weźmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Witam od poniedziałku w sklepie na 3 maja 29 w Chorzowie dostaniecie drożdże FERMENTIS Safbrew WB-06 14zł Safbrew S-33 8zł Saflager W-34/70 16,50zł Saflager S-23 16zł Te drożdże to sugestia kolegi mam nadzieję że ok Mam też śrutownik Brewferma 250zł zapraszam do sklepu i czekam na nastepne sugestie co bede mógł to załatwie ps sprawa słodów jest w trakcie negocjacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Dajcie link do tego sklepu w Chorzowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jeśli wejdziesz na www.piwopiweczko.pl to przekieruje cię na allegro z aukcjami z tego sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jak na razie asortyment nie powala.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jak na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diebels KattowitzerBrauhau Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Jak na razie Cieszę sie że przynajmniej podstawa suchych jest. Trzymam kciuki za słody i chmiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Na początek podstawowe słody, a potem już zobaczysz na co jest popyt. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 tego sie własnie dowiedziałem że najlepiej mam się was spytaćź wy już dacie mi znać co chcecie Jakie chmiele mam załatwic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi