Jump to content

Ignac w Czechach

Ignac99

Recommended Posts

Cześć. Nareszcie urlop. Jutro wyjeżdżam na objazd czeskich browarów a właściwie minipivovarów, bo to głównie małe browary restauracyjne są moim celem. Na pierwszy ogień pójdzie pivovar Kocour w Varnsdorfie. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z łącznością internetową i będę mógł opisać odwiedzone browary.

Będę Cię wspierał duchowo w tej wyczerpującej wojaży ;) W poniedziałek kolejny raz ruszam na szlak na Jasną Górę.

Zazdroszczę urlopu u naszych południowych sąsiadów. Oprócz minipivovarów, gdzie okiem nie sięgnąć zamek do zwiedzania. No i smażenny syr ;) Pozdrawiam!

Czeskie a właściwie Praskie piwa potrafią zdziałać cuda...

Zazdroszczę urlopu! Powodzenia ! ;);)

Edited by coelian

Ledwo chłop zdążył się na urlop wyrwać a tu wszyscy dzwonią, piszą i poganiają ;)

jak by sie nie chwoloł to by mioł i spokojny tyn urlop. A tak som sia jest winny.

Ignac coś nic nie nadaje

Ignac nie nadaje, bo nie zawsze ma łączność ze światem (z piwem zawsze) . Wczorajsza wizyta w Kocourze była bardzo owocna. Wybór piw wielki.

Typowo czeski lezak i tmave bardzo dobre, simećek świetny, Samuraj jeszcze lepszy a Ourterback ........ Trzy ostatnie piwa to piwa w "amerykanskym" stylu : duuużo citry (tak myślę, bo się nie znam). Warto tam było zawitać, szkoda, że tylko na jeden dzień. Dzisiaj trochę mniejszy wybór : Svijany . Jasne i ciemne. No to Wasze zdrowie.

Nie piłem wszystkich, bo visen, jahoda i tresen to nie moje smaki, choć moja żonka się skusiła. Pszenica zbyt mocno nie przypominała pszenicy ale po co człowiek ma wyobraźnię.

Dzisiaj , w południe byliśmy w Usti na Łabą w browarze "Na Rychcie". Do wyboru svetle i polotmave, oba 12 °Blg . Jak na razie były to najsłabsze smakowo z wypitych piw . Sladek pożałował chmielu przy warzeniu. No, ale po Kocourowym Quarterbacku 19 °Blg trudno będzie się czymkolwiek zachwycać. Teraz siedzimy w Litomerzickim browarze "Labut"( Łabędź ). I degustujemy: svetly lezak 10 °Blg , 12 °Blg , Polotmava 12, cerny labut 12°Blg .