Stasiek Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Trochę się obawiałem, czy aby moja pszenica nie będzie już za stara na konkurs, ale jak widać dała radę. Gratulacje pozostałym laureatom. Podziękowania organizatorom. I jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dagome - pszenica za 45 punktów? Ja pierniczę, chciałbym tego spróbować! Próbowałem pszeniczki Staśka z III miejsca i już ta była naprawdę dobra. Ja nie oceniałem tych piw, ale miałem okazję niektórych spróbować i już na etapie eliminacji weizen Dagome wydawał mi się bezkonkurencyjny. Sędziowie raczej też nie mieli wątpliwości patrząc na punktację. O jakości piw z podium niech świadczy fakt, że nawet dobrze nie zauważyłem kiedy zniknęły pozostałe w skrzynce butelki z 3 pierwszych miejsc - chyba poczęstowali się nimi sędziowie, choć nie wiem czy tylko oni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dagome nie próbowałem,ale przed konkursem degustowałem Józkowe - ja******e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Serdecznie gratuluję dla wszystkich laureatów, a szczególnie dobrego wyniku w debiucie dla Sebpa. To wielka przyjemność znaleźć się w tak doborowym towarzystwie. Chciałbym również podziękować organizatorom, sędziom i sponsorom za przeprowadzenie imprezy, szczególnie Wogoszowi. Zdaje się, że robicie jeden z lepszych konkursów w kraju. Szacunek dla Was. Lubię warzyć, sprawia mi to przyjemność, jest to moje hobby, któremu poświęcam prawdopodobnie więcej czasu niż ktokolwiek z Was. Trzy lata temu po kilku próbach, kiedy załapałem bakcyla zdecydowałem, że chcę się nauczyć warzyć jak najlepsze piwo. Bardzo się cieszę, że moja pszenica została wysoko oceniona, choć mam wrażenie, że chyba trochę za wysoko. Ten Weizen, mimo, że nadal jeszcze potrzebuje korekty jest efektem trzech lat mojej pracy, czytania, kombinowania, eksperymentów i mnóstwa mniej lub bardziej zmarnowanych warek. Dlatego też jest mi bardzo przyjemnie, że znalazłem się na podium. Czuję satysfakcję że udało mi się stworzyć coś, co ma obiektywną wartość, potwierdzoną przez profesjonalnych sędziów. Cieszę się, że efekt mojej pracy został doceniony przez ludzi, którzy wiedzą o piwie więcej niż ja. Kiedy przyjdzie, na swój dyplom będę patrzył z dumą, nawet jeśli nazwiecie mnie szczurem. Nigdy z nikogo nie drwiłem, ani nie osądzałem, że nie czyta książek, olewa kursy, zaciera "na lenia", warzy bezstylowo, chmiel odmierza garściami, warek nie liczy, notatek nie robi, a konkursy ma głęboko w d.... . Żadna z tych rzeczy nie jest niezbędna do uwarzenia dobrego piwa. Każdy warzy jak chce i czerpie z piwowarstwa to, co chce. Nigdy nikomu nie zazdrościłem wygranej. Percepcja niektórych z Was jest spaczona. Wstydźcie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Szkoda, Dagome, że nie dzielisz się na forum swoimi regularnymi recepturami Myślę, że to niezła szkoła... Gratuluję i chylę czoła. Szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dagome nie próbowałem,ale przed konkursem degustowałem Józkowe - ja******e Że niby jakie? Przy okazji podziękuję również również organizatorom za mega zaangażowanie i super nagrody / te niestety już się skończyły :) /. Cieszę się że udało mi się znaleźć obok takich speców od dobrego piwa - Staśka i Dagome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 ....Nigdy nikomu nie zazdrościłem wygranej. Percepcja niektórych z Was jest spaczona. Wstydźcie się. qurcze... czuje sie zbesztany po całości nie zazdroszczę zajętego miejsca, ale tego co potrafisz zrobić ze słodem, słodem jaki każdy z nas może zakupić.... Zgłębiajmy zatem tajniki naszego hobby bo jak widać przynosi to efekty. Gratulacje zarówno dla Ciebie jak i reszty wyróżnionego grona piwowarów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Gratuluje laureatom oraz uczestnikom konkursu, wg mnie w tym roku było więcej ludu niż rok temu. Postaram się wystartować w następnym konkursie w Poznaniu oraz nie przyjechać motorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dagome nie próbowałem' date='ale przed konkursem degustowałem Józkowe - ja******e [/quote']Że niby jakie? Przy okazji podziękuję również również organizatorom za mega zaangażowanie i super nagrody / te niestety już się skończyły :) /. Cieszę się że udało mi się znaleźć obok takich speców od dobrego piwa - Staśka i Dagome. Bardzo mi smakowało.Gratulacje dla wszystkich laureatów.Dzięki organizatorom za świetną imprezę oraz wszystkim którzy odwiedzili mnie w holu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W holu to Cię nie widziałem, ale .... Gratulacje dla wszystkich zwycięzców a w szczególności dla organizatorów- dobra robota, człowiek może się tylko uczyć. No i pozdrawiam wszystkich zniecierpliwionych ogłoszenia wyników on-line, który czują się niezwykle zbluzgani przeze mnie, za co przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W holu to Cię nie widziałem, ale .... A ja tam pół dnia spędziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W holu to Cię nie widziałem' date=' ale ....[/quote']A ja tam pół dnia spędziłem Dzielnie przy kadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W holu to Cię nie widziałem' date=' ale ....[/quote']A ja tam pół dnia spędziłem Pół dnia, mnie nie było raptem 2 h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W holu to Cię nie widziałem' date=' ale ....[/quote']A ja tam pół dnia spędziłem No nie wiem czy to byłeś Ty, bo Volker na swej stronie napisał i pokazał, że to Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W holu to Cię nie widziałem' date=' ale ....[/quote']A ja tam pół dnia spędziłem No nie wiem czy to byłeś Ty' date=' bo Volker na swej stronie napisał i pokazał, że to Maciej [/quote'] No i wyszło szydło.... Macieja to widziałem a potem tylko sam tank, na dodatek gorący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W holu to Cię nie widziałem' date=' ale ....[/quote']A ja tam pół dnia spędziłem No nie wiem czy to byłeś Ty' date=' bo Volker na swej stronie napisał i pokazał, że to Maciej [/quote'] Biednemu zawsze wiatr w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Andrzej nie przejmuj się. Zamieść Twoje fotki i wyjdzie szydło z worka Przy okazji, chciałem podziękować organizatorom za włożony ogrom pracy, a pracy mieli tyle, że z Wojtkiem nie było możliwości porozmawiać. Gratulacje dla medalistów. Osobiście cieszę się z V miejsca, że nasze piwko nie przepadło gdzieś w eliminacjach Do zobaczenia na kolejnej edycji poznańskiej giełdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdusz Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja także chciałbym pogratulować wszystkim laureatom i podziękować organizatorom za bardzo sympatyczne wydarzenie. Piwo AIPA od Szałpiw było wyśmiemite - nigdy wcześniej czegoś takiego nie piłem. Jestem początkującym piwowarem domowym pasją robienia piwa mocno zaraziłem się zaledwie kilka miesięcy temu. To mój pierwszy post na forum. Piwo pszeniczne, które zgłosiłem pochodziło z mojej pierwszej warki ze słodów, która zrobiłem we wrześniu. Wszystkim moim znajomym smakowało więc postanowiłem dowiedzieć się co sądzą o nim eksperci. Po ogłoszeniu wyników dowiedziałem się dzięki uprzejmości Pana Wojtka, że moje piwko dostało się do finału więc traktuje to jako prywatny mini sukces (a może szczęście - tego jeszcze nie wiem). Na koniec pytanie: czy ktoś może powiedzieć kiedy i w jaki sposób można będzie otrzymać metryczkę z oceną piwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Na koniec pytanie: czy ktoś może powiedzieć kiedy i w jaki sposób można będzie otrzymać metryczkę z oceną piwa ? Janek przyśle na meila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zapytał bym - Kiedy? ale zdaje sie że to niepoprawnie politycznie zadawać tego typu pytanie w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 W przeciągu 14 dni od konkursu metryczki powinny być rozesłane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Dostałem fotki od kolegi więc zamieszczę tutaj. Jednak Anteks warzył piwo, jak by nie było *Foto Adam Barczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Dostałem fotki od kolegi więc zamieszczę tutaj. Jednak Anteks warzył piwo, jak by nie było *Foto Adam Barczyk Czyli jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ileś Ty tego piwa warzył, ten garnek wygląda jak nocnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Tyle żeby starczyło do degustacji, byli chętni żeby spróbować gotowego domowego piwa jak tylko ostygnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi