Stasiek Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja jeszcze nie dostałem, a jutro rano wyjeżdżam na urlop i będę offline przez 2tyg, więc jeszcze długo się nie dowiem. Jury uwiedzione pomarańczą! Bardzo fajny komentarz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) No JACER moje gratulacje na tyle piw V lokata to dobry wynik. Niestety jeszcze nie dostałem wyników moich piw. Edytowane 17 Lipca 2009 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Pewnie lecą alfabetycznie, Dori na "C" Jacer na "D" dostali szybciej niż "K", że już nie wspomnę o moim "W" Edytowane 17 Lipca 2009 przez Marusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Pewnie lecą alfabetycznie, Dori na "C" Jacer na "D" dostali szybciej niż "K", że już nie wspomnę o moim "W" Mylisz się p. Sadownik zaczyna od tych najsłabszych. Teraz będą coraz lepsi. To tak na pocieszenie, a może się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) Mizerka, moi drodzy, mizerka. Nie ma się czym chwalić: Doppelbock Bursztynowy Mocarz zakodowany jako II-5 wniesiono pod ocenę Jury jako piwo 8-me w kolejności. Uzyskało ocenę 3,66, co dało mu VIII lokatę. Krytyczne uwagi Jury: w zapachu nietypowo owoce, gruszka, nuta drewna + nieco diacetylu. Także smak raczej nietypowy, bo korzenne, z nutą karmelu, rozgrzewające. Pilzner Bohemski Czeski Film został zakodowany jako V-11, zakwalifikował się do Konkursu i został poddany ocenie Jury jako piwo 11-te w kolejności. Uzyskał ocenę 3,52, co dało mu VI lokatę. Krytyczne uwagi: zapach owocowy, estrowy nieodpowiedni dla stylu + acetaldehyd. Nieco zbyt łagodna goryczka; mało charakteru. Brown Ale Niespodzianka zakodowane jako VI-5, wniesione jako 3-cie. Uzyskało ocenę 2,73, co dało mu X lokatę. Uwagi: zapach fenolowy, kwasowy, nieco diacetylu. W smaku raczej wytrawny Dunkelweizen niźli Mild. Zbyt nasycone CO2. Porter przepadł. Jacer, co z Twoim pilsem? edit: wyciąłem tamten KPD, bo to inny styl. Edytowane 17 Lipca 2009 przez Infam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Pewnie lecą alfabetycznie' date=' Dori na "C" Jacer na "D" dostali szybciej niż "K", że już nie wspomnę o moim "W" [/quote']Mylisz się p. Sadownik zaczyna od tych najsłabszych. Teraz będą coraz lepsi. To tak na pocieszenie, a może się mylę. No rzeczywiście dorii należy do najsłabszych. :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 To była tylko próba pocieszenia Marusi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Ja mam nazwisko na "K" i jeszcze nie dostalem podziele sie wynikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 W końcu i do mnie dotarły wyniki: Porter Bałtycki Czarcie oznaczony jako I-17 został wniesiony pod ocenę Jury jako piwo 13-te w kolejności. Uzyskał ocenę 3,23, co dało mu VII lokatę. Krytyczne uwagi Jury: zapach ziemisty, lekko stęchły. W smaku zbyt słodkie, mdłe, skórzane, stęchłe, zleżałe, pleśniowe (brzmi to strasznie, ale przecież ocenione całkiem nieźle A.S.) Doppelbock Górskie Dubeltowe zakodowano jako II-14, podano do oceny jako 2-gie. Uzyskało ocenę 3,95, co dało mu III lokatę. Uwagi: niestosowny aromat owocowy. W smaku trochę niezrównoważone. Zbyt lekkie. Saison Chłopskie zakodowane jako III-18, podane do oceny jako 8-me. Uzyskało ocenę 3,00, co dało mu VI lokatę. Uwagi: zbyt niska goryczka, zbyt wysoka kwasowość. Roggenbier Chleb w Butelce oznaczone jako IV-21 nie przeszło fazy eliminacji. Uwagi: niedość nagazowane. Zbyt wytrawne i kwaśne, mydlane w smaku. Pilzner Bohemski Złote zakodowane jako V-30 wniesione do oceny Jury jako 12-te w kolejności. Uzyskało ocenę 3,52, co dało mu VI lokatę. Uwagi: obecność DMS w aromacie (gotowane warzywa). Niedość goryczkowe, kwasowe. Raczej pilzner niemiecki niźli bohemski. Brown Ale - Mild Ale Zakochany Brown Oznaczono jako VI-16, wniesiono jako 4-te. Uzyskało ocenę 3,24, co oznacza IV lokatę. Uwagi: aromat, smak głównie i zbyt estrowy. Także nieco za kwaśne i przesycone CO2. Ocena Portera wprawiła mnie w wielką zadumę, zwłaszcza dodatkowy kometarz Pan Andrzeja.... W sumie nie było tak źle, tylko jedno piwo nie przeszło eliminacji. Koźlak zajął tu III miejsce a na Słowacji II, a Brown Ale tu było IV, a na Slowacji II, widać to były dość dobre piwka ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 No no moje gratulację. Bardzo dobre wyniki. Tymi uwagami stęchłe, ziemiste itp sie nie przejmuj ważna jest ocena końcowa no i, że Tobie smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Dokładnie, również gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 gratulacje:) już nie mogę się doczekać momentu kiedy wyślę na jakiś konkurs swoje produkty, to dopiero będą opisy z uwagami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Same uwagi są bardzo cenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) Przyłączam się do gratulacji. Wszystkie piwa na miejscach punktowanych (wg zasad Formuły 1. ). To robi wrażenie. EDIt: a nie jest jedno, które nie przebrnęło kwalifikacji, czyli Żytnie. Uff... nikt nie jest doskonały. Edytowane 19 Lipca 2009 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 adanjan moje gratulacje Według mnie,jak na tyle piw i tylu uczestników to masz super wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Wreszcie dostałem oceny. To jak na spowiedzi: Porter Bałtycki Chorzowski Zakodowany jako I-16, wniesiony pod ocenę Jury jako 9-te w kolejności. Uzyskał ocenę 3,36 co dało mu IV lokatę. Krytyczne uwagi Jury: niedość nasycone. W zapachu acetaldechyd. W smaku niedość goryczkowe; mdławe, choć finisz kwaskowy. Doppelbock Koźlak Dubeltowy Oznaczony jako II-13, poddany ocenie jako 5 piwo w konkursie. Uzyskał ocenę 4,05 co zapewniło mu I lokatę. Uwagi: mógłby być nieco bardziej nachmielony. Pilzner Bihemski - Chorzowski odpadł w przedbiegach tak jak przypuszczałem. Brown Ale - Mild Brązowe Zakodowano jako Vi-15, wniesione jako 5 piwo. Uzyskało ocenę 2,93 cvo dało mu VII lokatę. Uwagi: nieco zbyt jasne. Zapach estrowy, słodki owocowy. W smaku chmiel, ale ogólnie niska pełnia smakowa, niedość treściwe. Zgadzam sie z oceną mnie też nie smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Wena, raz jeszcze gratulacje, trzy piwa wysoko, widać rękę mistrza! W Porterze i Brown Ale mamy lustrzane wyniki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) U mnie klęska. Saison SezonZakodowane jako III-6, pewnie pokonało próg eliminacji i zostało wniesione pod ocenę Jury w Żywcu jako 13-te piwo w kolejności. Uzyskało ocenę 2,51 co oznacza XII lokatę. Uwagi: zdecydowanie zbyt słodkie, jak na wymogi stylu. Jednocześnie z nutami kwaśnymi, nawet octowymi. Tu się zgadzam, saison był zdecydowanie zbyt słabo odfermentowany. Zbyt pełny. Octu nie wyczułem, ale... Pilzner Bohemski 40 i 4zakodowany jako V-10 nie pokonał progu eliminacji jako piwo o niestosownym zapachu rozpuszczalnikowym (ale także bardziej stosownym kwiatowym - geraniol), niezrównoważone w smaku, z niedostateczną goryczką. Tutaj zgadzam się jedynie co do niedostatecznej goryczki. Rozpuszczalnik?? Cóż piwo zdobyło 2. miejsce we Wrocławiu. Jedyne sensowne wytłumaczenie, to przegrzanie go gdzieś na poczcie. Roggenbier Extra Żytnieoznaczony jako IV-7 również odpadł w eliminacjach : ( Zarzuty: słabo nagazowane, "brzydko mętne", mocno fenolowe - goździkowe w zapachu, ale w smaku dość puste. Brzydko mętne - zgoda, nie chciało się klarować. Ale puste w smaku?? :rolleyes: To piwo jest tak gęste i słodkie, że można się nim najeść. Katastrofa. Edytowane 19 Lipca 2009 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Katastrofa. Współczuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Trochę zbyt emocjonalnie podszedłem do tematu . To, że napisali o rozpuszczalniku nie znaczy, że dlatego się nie zakwalifikowało, a powodem było to, że było co najmniej 15 lepszych pilsów. No ale strasznie mnie to zaskoczyło, bo co jak co, ale na pilsa liczyłem. Chociaż czy słusznie jak sam go hellesem nazwałem. No nic raz na wozie, raz pod wozem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 KOPYR nic dodać nic ująć - w przyszłym roku będzie lepiej. Piszę o Tobie moje to chciałbym tylko utrzymać. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 [...]Pilzner Bohemski Złote[...] Uzyskało ocenę 3,52, co dało mu VI lokatę.[...] Gratuluję wyników. Ciekawe, w pilsie mamy tyle samo punktów. Ex aequo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Gratuluję wyników.Ciekawe, w pilsie mamy tyle samo punktów. Ex aequo. Staram się gonić najlepszych! Cieszę się, że poznałem Cię w Żywcu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Właśnie to jest fajne w konkursach. Nie wygrywają zawsze starzy wyjadacze, tylko nowi piwowarzy, którzy ciężko pracują by nawarzyć piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Nie wygrywają zawsze starzy wyjadacze, tylko nowi piwowarzy, którzy ciężko pracują by nawarzyć piwa. No właśnie, trzeba będzie to zmienić w przyszłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi