amap Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 20l i 11° BLG - po czterech godzinach drożdże zaczęły pracować. tymczasem #32 wreszcie sie zbalansowała, szkoda, że niedługo koniec kega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 #34 zeszło do 1,29° BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 06.07 - #35 - Arbiter elegantiarum II: Zasyp * słód pale - 3,1 kg * słód pilzneński - 2,5kg * słód pszeniczny - 0,2kg * candisugar 130' - 0.5kg Zacieranie * 25' - 50°C * 60' - 69°C * 10' - 74°C Gotowanie 60'/chmielenie * 45' - 20g Tradition 5.5%ak * 10' - 20g Sybilla 6.5%ak * 5' - 10g Sybilla 6.5%ak Drożdże * WLP 510 Belgian Bastogne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) 07.07 - #36 - Ergo bibamus! II: Zasyp * słód pilzneński - 2,2kg * słód pale ale - 0,97kg * słód karmelowy jasny - 0,5kg * słód pszeniczny - 0,2kg * słód karmelowy ciemny - 0,1kg Zacieranie * 20' - 50°C * 60' - 66°C * 10' - 74°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 20g Sybilla 6.5%ak * 20' - 15g Sybilla 6.5%ak * 5' - 10g kolendra * 1' - 5g kolendra * 0' - candisugar 126' - 1kg Drożdże * Wyeast 3522 Belgian Ardennes Edytowane 7 Lipca 2013 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Mogłeś już te 30g pale dosypać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 jakbym miał to bym dosypał - resztka była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 #35 - 20l i 19°BLG #36 - 22l i 14°BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 #35 - 5°BLG #36 - 2°BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 14.07 - #37 - Vivere militare est: Zasyp * słód pszeniczny - 2,67kg * słód monachijski - 1,5kg * słód pszeniczny cristal - 0,1kg Zacieranie * 50' - 44°C * 30' - 64°C * 30' - 72°C * 10' - 76°C Gotowanie 75'/chmielenie * 60' - 40g Tradition 5.5%ak Drożdże * Z033 Weihenstephan Weisse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 #37- 20l i 13°BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 #35 - 4°BLG miód smakuje wybornie - dodałem po 2 m-c 200ml soku malinowego bo był zbyt kwaśny, zrobił się klarowny i dosyć jasny, wręcz bladoróżowy, ale podobno to normalne przy niesyconych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) #37 - 2°BLG i wciąż nie zlewam Edytowane 25 Lipca 2013 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 #35 - 3.25°BLG do kega z dodatkiem 80g cukru #36 - 1.25°BLG do kega z dodatkiem 90g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 #37 - 1.5°BLG - poszło do butelek z 2.8g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 #33 - przelana na cichą z dodatkiem: - 3kg wiśni - 0.5kg truskawek w smaku lekko kwaśne ale zapach dobrej derki jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 14.07 - #38 - Antiquis pupillam crustum: Zasyp * sok jabłkowy - 9l Zacieranie * brak Gotowanie 75'/chmielenie * brak Drożdże * S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) wakacyjne zajęcie: Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Słabo widać naklejkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Fajne. Okleina na drzwiach? Jeszcze brakuje zdjęcia środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 gdzie tam, ręcznie malowane w środku tak jest - http://www.piwo.org/topic/5538-warzenie-w-rbd/page__st__100#entry165498 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Czym malowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 http://deco-color.com/produkty/eco.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 cydr #38 przelany do butelek (w końcu ) z dodatkiem 250g ksylitolu i 70g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) sezon 2013/2014 rozpoczęty: 02.11 - #39 - Usque ad consummationem saeculi: Zasyp * słód pilzneński - 2,0kg * słód pszeniczny - 1,6kg * płatki pszeniczne - 0,4kg * słód monachijski - 0,1kg Zacieranie * 15' - 48°C * 40' - 67°C * 10' - 72°C podgrzanie do 78°C Gotowanie 60'/chmielenie * 60' - 20g Centenniel 6.5%ak * 10' - 20g Citra * 5' - 15g kolendra * 1' - 15g kolendra * 5' - 1g rumianek * 10' - 60g skórka pomarańczy * 10' - 20g skórka cytryny Drożdże: * Wyeast 3944 Belgian Wit Edit: wyszło 22l oraz 11.8°BLG Edytowane 2 Listopada 2013 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się