amap Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 #99 zeszła do 0, część zabutelkowana część poszła do mrożenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 06.01.2017 - trójnik trzeci * rzepakowy - 3,5kg? * woda - 7,5l * kwasek - łyżeczka drożdże * bayanus bc s-103 ok 11l i 24blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 24 blg to raczej czwórnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Domiodzę :-) bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Też muszę pomiodzić, bo mi się miody pokończyły, tylko czemu cholerstwo takie drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Też muszę pomiodzić, bo mi się miody pokończyły, tylko czemu cholerstwo takie drogie jak się kupuje w ilości hurtowej bądź ma własną pasiekę wychodzi znacznie taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_87 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Też muszę pomiodzić, bo mi się miody pokończyły, tylko czemu cholerstwo takie drogie jak się kupuje w ilości hurtowej bądź ma własną pasiekę wychodzi znacznie taniej W jakiej cenie kupujesz miodzik hurtem? zawsze myslalem, ze za litra trzeba 30zl dac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Ja mam dostęp do pasieki :-) Ale w hurcie to chyba za mniej niż 30zł... Edytowane 13 Lutego 2017 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 dzisiaj w lidlu widziałem miód z polskiej pasieki za 16zł/kg - podobno z warmii czy mazur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ori2go Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Kupiłem go na zapas, miód z Polsko. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Lutego 2017 przez ori2go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 dzisiaj w lidlu widziałem miód z polskiej pasieki za 16zł/kg - podobno z warmii czy mazur? Według mnie to nie może być miód, to się cenowo kupy nie trzyma. Ja kupuję od sąsiada z pasieki za 30zl/kg, nawet przy wielkich ilościach jak market może zejść do połowy tej ceny? Może wielka pasieka, ale mi się to jakoś nie spina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Kupowałem podobny miód, też podejrzanie tani, tylko w innym sklepie, ale też osiedlowy supermarket. Było go 1200g, a w piwie ani tyle dało się wyczuć. Jak daję 900g, a nawet 800g tylko na warkę, ale ze sprawdzonego źródła i cena minimum 40zł plus, to potem nie narzekam. Tak samo z miodami, na tanich miodach nie wyjdzie nawet tani trójniak. Zawsze musi być sprawdzone źródło, dostałem kiedyś miody niby właśnie pasieczne, domowe, ale trójniaki wyszły tak tragiczne, że musiałem ratować je najpierw starzeniem w beczce, a potem jeszcze dodatkiem soku jeżynowego, więc nie ma sensu fizykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 dzisiaj w lidlu widziałem miód z polskiej pasieki za 16zł/kg - podobno z warmii czy mazur? Według mnie to nie może być miód, to się cenowo kupy nie trzyma. Ja kupuję od sąsiada z pasieki za 30zl/kg, nawet przy wielkich ilościach jak market może zejść do połowy tej ceny? Może wielka pasieka, ale mi się to jakoś nie spina. mazurskie miody - tak to się nazywa, cena faktycznie dumpingowa, ale na etykiecie nie znalazłem informacji, że miód spoza eu, bądź eu ale nie pl.... @ori2go możesz potwierdzić skoro masz kupiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Tutaj masz prawdziwe mazurskie miody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Wg napisów na etykiecie miód pochodzi właśnie z http://Mazurskie Miody Miód wielokwiatowy Załączam fotkę z posiadanego słoika. Życzę miłego wróżenia/doktoryzowania i co tam kto chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 To dziwne by było, bo Pan Piasecki produkty ma doskonałej jakości, ale też i w odpowiednio wysokiej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 no i teraz pojawi się pytanie jak przy tygodniu belgijskim - skąd taka niska cena??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Trzeba przetestować i zobaczyć co z tego wychodzi. Osobiście jestem bardzo zdziwiony, bo skądinąd wiem, że na 1 butelkę okowity idą trzy kilogramy miodu, coby znaczyło że za niecałe 50zł można wyprodukować właśnie butelkę tejże okowity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ori2go Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Nastawiam właśnie miód zobaczymy... Za 12 miesięcy Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) 18.02.2017 - #101 - gdyniemadzieciwdomuZasyp: pale ale fawcett maris otter1,543 pilzneński 0,933 Special b 0.194monach 0.188pale ale bestmalz 0,155Zacieranie 60' - 68'Gotowanie/chmielenie 60'- bramling cross 30g 5ak - 60'- sybilla 20g - 5'- Mech irlandzki 5gDrożdżetv2 Edyta Edytowane 18 Lutego 2017 przez amap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek7x2 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Witam! Jak smakowała, smakuje warka #51? Bardzo jestem ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Dnia 1/25/2018 o 19:06, bartek7x2 napisał: Witam! Jak smakowała, smakuje warka #51? Bardzo jestem ciekaw smakowało wybornie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi