Skocz do zawartości

browar radwanicki


amap

Rekomendowane odpowiedzi

09.11 - #40 - Assidue addiscens ad senium venio:

 

Zasyp

 

* słód pilzneński - 3,5kg

* słód pszeniczny - 0,3kg

* słód monachijski - 0,3kg

 

Zacieranie

 

* 10' - 52°C

* 45' - 64°C

* 15' - 72°C

podgrzanie do 78°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 20g Tradition 5%ak

* 5' - 10g Tradition 5%ak

 

Drożdże:

 

* Drożdże Wyeast 2565 Kölsch

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

16.11 - #41 - Aliena laudatis, vestra ignoratis:

 

Zasyp

 

* słód wędzony - 2,25kg

* słód pszeniczny - 1kg

 

 

Zacieranie

 

* 15' - 52°C

* 35' - 65°C

* 30' - 72°C

podgrzanie do 78°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 20g szyszka jakaś ?%ak

 

Drożdże:

 

* Drożdże grodziskie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka #33 nie jest mocno kwaśnia (!?) - leszczowy blend nie spełnił pokładanych nadziei, trzeba będzie tylko leciutko dosłodzić...

w smaku truskawki i goryczka wiśniowa z pestek, w zapachu derka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

23.11 - #42 - Ad rastros seriores redit:

 

Zasyp

 

* słód pale ale - 3kg

* słód aromatic - 1kg

* słód monachijski - 0,5kg

* słód caramel pils - 0.3kg

 

 

Zacieranie

 

* 20' - 65°C

* 45' - 72°C

podgrzanie do 78°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 55' - 20g szyszka jakaś ?%ak

* 15' - 20g szyszka jakaś ?%ak

 

Drożdże:

 

* Wyeast 3538 Leuven

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

03.01 - #43 - Loqui ignorabit, qui tacere nesciet:

 

Zasyp

 

* słód pilzneński - 4,0kg

* słód pale ale - 1,3kg

* cukier kandyzowany 130°C - 1kg

 

Zacieranie

 

* 20' - 51°C

* 60' - 64°C

* 10' - 75°C

podgrzanie do 78°C

 

Gotowanie 90'/chmielenie

 

* 60' - 20g granulat lomik ?%ak

* 15' - 25g granulat tradition 5,5%ak

* 10' - 25g granulat saaz ?%ak

 

Drożdże:

 

* Wyeast 3522 Belgian Ardennes

 

 

 

edit

21l - 17.1°BLG

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

04.01 - #44 - Ubi ius, ibi onus:

 

Zasyp

 

* słód pszeniczny - 2kg

* słód pale ale - 1,8kg

* płatki owsiane - 0,4kg

* płatki żytnie błyskawiczne - 0,1kg

 

Zacieranie

 

* 30' - 50°C

* 40' - 67°C

* 10' - 72°C

podgrzanie do 78°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 20g Mosaic

* 10' - 20g Citra

* 5' - 15g kolendra

* 1' - 15g kolendra

* 5' - 10g rumianek

* 5' - 90g skórka pomarańczy

* 0' - sok z cytryny i pomarańczy

 

Drożdże:

 

* Wyeast 3944 Belgian Wit

 

Edit

21l - 11,9°BLG

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

05.01 - #45 - Quia nominor capra II:

 

Zasyp

 

* słód aromatic - 2.7kg

* słód monachijski - 1.5kg

* słód pale ale - 1kg

* słód pilzneński - 0.585kg

* słód caramel - 0.5kg

* słód cararuby - 0.1kg

 

Zacieranie

 

* 10' - 63°C

* 40' - 72°C

* 10' - 76°C

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 30g tradition 5.5%ak

* 5' - 10g tradition 5.5%ak

 

Drożdże

* Wyeast 2308 Munich Lager

 

edit:

20l - 16.2°BLG

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

18.01 - #46 - Nihil supra:

 

Zasyp

 

* słód pale ale - 3.3kg

* słód aromatic - 0.4kg

* słód caramel - 0.4kg

 

Zacieranie

 

* 60' - 68°C

 

 

Gotowanie 60'/chmielenie

 

* 60' - 30g fuggles 5.0%ak

* 30' - 20g ekg 6.4%ak

* 30' - 10g ekg 6.4%ak

 

 

Drożdże

* Wyeast 1968 London ESB Ale

 

Edit:

20l 10.9°BLG

Edytowane przez amap
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.