TomX Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Hymm... Może w tym roku spróbuję zadebiutować w konkursach? Liczyłem, że będzie kategoria Extra Stout ~16°Blg - takie piwa wychodzą mi najlepiej. Może wezmę się za Dry Stouta? Może za AIPA? Zobaczymy. Najpierw trzeba rozpocząć sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUGO Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Wielkie dzieki Kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) 10 kategorii? :o Ciekawe ile osób wystawi we wszystkich? Wtedy do wysłania byłby akurat dwie pełne skrzynki. Edytowane 29 Września 2011 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 10 kategorii? :o Ciekawe ile osób wystawi we wszystkich? A trzeba wystawiać we wszystkich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Czy wyślę, to się okaże, ale uwarzyć - na pewno uwarzę wszystkie Cieszę się, że znalazło się miejsce dla paru oryginalnych stylów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Drodzy piwowarzy czy powiecie mi , czy ostania kategoria czyli Barleywine jest do zrobienia na ten konkurs załóżmy (biorąc pod uwagę zamówienie potrzebnych produktów) do zrobienia od zaraz.Zawsze mnie fascynują nowe wyzwania ale piwo o takiej zawartości ekstraktu musi kondycjonować przynajmniej rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Drodzy piwowarzy czy powiecie mi , czy ostania kategoria czyli Barleywine jest do zrobienia na ten konkurs załóżmy (biorąc pod uwagę zamówienie potrzebnych produktów) do zrobienia od zaraz.Zawsze mnie fascynują nowe wyzwania ale piwo o takiej zawartości ekstraktu musi kondycjonować przynajmniej rok I tak i nie. Generalnie masz rację, ale np. wyniki ostatniego konkursu w Cieszynie, gdzie 3 miesięczny porter fentela zajmuje 5. miejsce, to trochę obalają te obawy. Zresztą w tym roku był RIS, który podobnie długiego leżakowania potrzebuje. Uważam, że nawet piwo uwarzone na przełomie roku, ma szansę dojrzeć do czerwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 10 kategorii? :o Ciekawe ile osób wystawi we wszystkich? A trzeba wystawiać we wszystkich? Nie trzeba. Ale można. I jest oczywiście to dobry pretekst do warzenia: "no przecież na konkurs warzę". :| A co do kategorii 10, to mam podobne obawy co zibi. Jeśli ktoś ma w piwniczce już teraz jakiś dobry, wyleżakowany barleywine, to cóż... plus dla niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Drodzy piwowarzy czy powiecie mi ' date=' czy ostania kategoria czyli Barleywine jest do zrobienia na ten konkurs załóżmy (biorąc pod uwagę zamówienie potrzebnych produktów) do zrobienia od zaraz.Zawsze mnie fascynują nowe wyzwania ale piwo o takiej zawartości ekstraktu musi kondycjonować przynajmniej rok [/quote']I tak i nie. Generalnie masz rację, ale np. wyniki ostatniego konkursu w Cieszynie, gdzie 3 miesięczny porter fentela zajmuje 5. miejsce, to trochę obalają te obawy. Zresztą w tym roku był RIS, który podobnie długiego leżakowania potrzebuje. Uważam, że nawet piwo uwarzone na przełomie roku, ma szansę dojrzeć do czerwca. No w sumie to masz racje, mój porter 2 lata czekał na konkurs i tylko 9 miejsce,a w sumie to wydawało by się że te młode piwa nie mają racji bytu w konkursach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Kurczaki, jak się skalibrować w California Common, gdzie to dostać i najlepiej kilka różnych żeby wyrobić sobie chociaż blade pojęcie. Czy ktoś wie? Pozostałe style znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Co mi przychodzi na myśl to Anchor Steam Beer, które udało mi się kupić w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Co mi przychodzi na myśl to Anchor Steam Beer, które udało mi się kupić w Polsce. Piwo to jest najlepszym przykładem stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Moja ocena: Wersja z kranu. piana: drobna, gęsta, pozostaje warstewka, zapach: karmelowy, kolor: wpadające w pomarańcz, lekko mętne, smak: karmel, mała goryczka, lekko słodkie, wysycenie: ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 A gdzie to Waćpan pił to piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 A gdzie można nabyć California Common , Rauchbock czy Barleywine ?:rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 A gdzie można nabyć California Common , Rauchbock czy Barleywine ?:rolleyes: W Krakowie w Strefie Piwa bywają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 A gdzie to Waćpan pił to piwo W Beer Temple, Amsterdam anteks, Raucha w Bamberg, Barley chyba był w Kraku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Rauchbock nie mam pojęcia Pozostałe zakupiłem w Strefie Piwa na Krowoderskiej w Krakowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Rauchbock nie mam pojęcia Pozostałe zakupiłem w Strefie Piwa na Krowoderskiej w Krakowie. Trzeba mi przybyć do Krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 California Common - Anchor Steam i Flying Dog Old Scratch Amber Lager - oba do kupienia Kuchnie Świata, po galeriach handlowych są te sklepy, we Wrocławiu w Magnolii. Rauchbock - Urbock Schlenkerla - bywał w Browarku we Wrocławiu, piwo to jest dostępne tylko na przełomie października/listopada, do wyczerpania zapasów. Barley Wine - Old Foghorn z Anchor Steam j.w., ostatnio zakupiłem w Poznaniu w Piwach Świata Emelisse Barley Wine, de Molen ma też Barley Wine, a ten też się pojawił w Piwach Świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 California Common - Anchor Steam i Flying Dog Old Scratch Amber Lager - oba do kupienia Kuchnie Świata, po galeriach handlowych są te sklepy, we Wrocławiu w Magnolii.Rauchbock - Urbock Schlenkerla - bywał w Browarku we Wrocławiu, piwo to jest dostępne tylko na przełomie października/listopada, do wyczerpania zapasów. Barley Wine - Old Foghorn z Anchor Steam j.w., ostatnio zakupiłem w Poznaniu w Piwach Świata Emelisse Barley Wine, de Molen ma też Barley Wine, a ten też się pojawił w Piwach Świata. To i Macieja odwiedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Lala dzień pojawi się propozycja skosztowania Urbocka edycja 2011 u źródła - przy Dominikanerstrasse 6 w Bambergu. Zapraszam do śłedzenia strony www.pspd.org.pl Dori Posty dotyczące wycieczki do Bambergu zostały przeniesione do dedykowanego wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 A gdzie można nabyć California Common , Rauchbock czy Barleywine ?:rolleyes: może się napijesz w Krakowie jak będziesz ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Witam wszystkich. Mam pytanie, bo wiem, że wątek ten obserwuje parę osób wysoko siedzących w PSPD to stwierdziłem że zadam je tutaj, a nie będę zaśmiecał nikomu skrzynki. Pytanie dotyczy regulaminu - czy w konkursie trzeba startować pojedynczo, czy może wystawić piwo desygnowane przez 2 osoby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Nie jestem w PSPD, ale w tym roku nie było żadnego problemu z tym. Sądzę, że w najbliższym konkursie również nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się