Jump to content

Dlaczego tyle wolnej przestrzeni?

kopyr

Recommended Posts

To jest pytanie techniczne, nie egzystencjalne. :lol:

Zauważyłem, że częstokroć zostaje full miejsca w poście, które jest bezużyteczne(takie jakby powietrze ;)). Czasami post jest wypełniony w całości tekstem, czasami w 80%, a czasami tylko w 10%. Posty wcale nie mają równej długości, nie zależy to od podpisu, wiec pytam o co kaman?

PS: Np. w tym poście prawie połowa miejsca jest pusta? Why? :/

Edited by kopyr

Już tłumaczę. Posty mają orientację "pionową" czyli dane profilu są po lewej stronie, treść po prawej.

Jeżeli użytkownik X nie ma nic w profilu, żadnego avatara, danych piwowarskich etc to zajmuje to mało miejsca. Inaczej mówiąc wielkość pustego miejsca w poście determinuje nam ilość danych w profilu.

W sumie nie zastanawiałem się nad tym, ale mogę zrobić styl taki jak np. na browabizie, czyli dane usera będą nad postem. (styl będzie można wybrać w ustawieniach profilu)

Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem, ale proszę o informacje, czy takie udogodnienie będzie przydatne. :lol:

Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem, ale proszę o informacje, czy takie udogodnienie będzie przydatne. :/

Jasno. Zrozumiałem, pomimo kilku piw w czubie. ;)

Chyba warto coś z tym zrobić, bo tyle przestrzeni marnować? :lol: Może trochę przerobić metryczkę z lewej, wywalić pustą linię, karmę dać w jednej linii z postami, Email PW GG dać w jednej linii mimo aktywnego GG, znaczek Online dać przy nicku.

Nie trzeba nic zmieniać na wzór browar.bizu. W sumie wyjaśnienie załatwia sprawę, pytanie czy nie warto metryczki trochę odchudzić, żeby nie było takich sytuacji.

Po przemyśleniu...

PS: a może w poziomie byłoby i lepiej? Jak będzie można wybrać opcję horyzontalną i wertykalną, to myślę, że tylko będzie lepiej.

Edited by kopyr

Dla mnie najwygodniej będzie przebudować lewą część postu, niż pisać nowy styl w orientacji horyzontalnej :lol:

Odchudzę więc co nieco metryczkę. ;)

ps: pomyślę i o tym, chociaż wbrew pozorom może to być problematyczne.