zwierzuu Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Witam! Poszukuje wszelkiego rodzaju informacji o konkursach picia piwa (na czas, ilość itp.), które odbywają się dorocznie (cyklicznie) w Polsce. Mogą być to zawody w pubach, na festynach czy festiwalach... ; ) Będe bardzo wdzięczny o wszelkie informacje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 A chcesz startować? Tutaj może być Ci ciężko zdobyć jakieś informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Kiepski adres na takie pytanie. To forum piwowarów domowych, więc raczej ludzi którzy swoje piwa dopieszczają jak mogą by delektować się ich smakiem. Niekoniecznie jest tu wielu którzy gustują w waleniu koncerniaka nie tylko na ilość ale i na czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Na tym forum to są raczej konkursy "na czas leżakowania" a nie picia piwa Kto dłużej wytrzyma i zostawi, żeby dojrzało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merv Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Wyobrażacie sobie uwarzyć piwo pod kątem takiego turnieju? Wracając do tematu - tutaj raczej nie znajdziesz odpowiedzi na to pytanie, a przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Wyobrażacie sobie uwarzyć piwo pod kątem takiego turnieju? siur jak dla mnie sesyjny bitterek nadaje się jak ulał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) A ja mam jeszcze inny. Picie na ilość - każdy uczestnik przychodzi z własnym (zakupionym na własny koszt) piwem koncernowym. Wygrywa ten co najwięcej wypije i nie zwróci. Picie na jakość, czyli kto dalej zwróci. I ostatnie czyli picie ile wejdzie, bez zwracania a po godzinie pomiar trzeźwości. Edytowane 4 Listopada 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ja mam nawet różne kategorie, które mogłyby wystąpić w ewentualnym konkursie picia domowego piwa na czas: 1. Kto wypije więcej kwasiżórów 2. Kto wypije i nie skrzywi się piw w stylu apteka itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ja mam nawet różne kategorie, które mogłyby wystąpić w ewentualnym konkursie picia domowego piwa na czas:1. Kto wypije więcej kwasiżórów 2. Kto wypije i nie skrzywi się piw w stylu apteka itd... mogę udostępnić materiały do takich konkursów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 A ja mam jeszcze inny.Picie na ilość - każdy uczestnik przychodzi z własnym (zakupionym na własny koszt) piwem koncernowym. Wygrywa ten co najwięcej wypije i nie zwróci. Picie na jakość, czyli kto dalej zwróci. I ostatnie czyli picie ile wejdzie, bez zwracania a po godzinie pomiar trzeźwości. I jako piwo bazowe Żubr Ciemnowłosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 a ja proponuję picie na wytrzymałość : każdy z uczestników dostaje mały kieliszek do wódki powiedzmy 30ml, na sygnał, co minutę wszyscy piją "baniaka" z piwem i po godzinie zaczyna sie zabawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 wśród moich znajomych słowo duvel budzi ogólny postrach i grozę - kiedyś wziąłem kega na imprezę :] od tej pory nie wiedzieć czemu wszyscy czują respekt przed tym piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dlaczego ja nie mogłem mieć w akademiku takich kolegów którzy postawili by beczkę Duvela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 na wiosnę zrobiłem 120 litrów więc było co pić. Ostatnie 20 litrów butelkowałem parę tygodni temu, ale się utleniło mimo leżakowania w lodówce i szczelnie zamkniętym fermentorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 A ja mam jeszcze inny.Picie na ilość - każdy uczestnik przychodzi z własnym (zakupionym na własny koszt) piwem koncernowym. Wygrywa ten co najwięcej wypije i nie zwróci. Picie na jakość, czyli kto dalej zwróci. I ostatnie czyli picie ile wejdzie, bez zwracania a po godzinie pomiar trzeźwości. Ale trzeba wprowadzić kategorie wagowe i ewentualnie jedna kategoria open. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Podepnę się pod ten wątek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Ja mam nawet różne kategorie, które mogłyby wystąpić w ewentualnym konkursie picia domowego piwa na czas:1. Kto wypije więcej kwasiżórów 2. Kto wypije i nie skrzywi się piw w stylu apteka itd... A dla prawdziwych twardzieli: spożywanie gęstwy na czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 a dla prawdziwych " Strong - twardzieli " - spożywanie młóta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 A dla "ultra mega turbo twardzieli" picie kto wolniej bez odjęcia butelki od ust z nosem zapiętym spinaczem do bielizny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 ... takie konkursy odbywają codziennie pod tysiącami osiedlowych sklepów w Polsce. Zawodnicy piją 1 haustem 0,5 l lub 1 l piwa na komendę "pij, bo Wiesiek idzie!!" Są to typowo cykliczne zmagania, które trwają od 10 każdego miesiąca do 17, czas zawodów wydłuża się, jeśli w tym okresie są święta, podczas których sklepy są zamknięte. Niestety najczęściej są tu andergrandowe grupy, do których ciężko się wkręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek1102 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Z tego typu imprez kojarze jeszcze juwenaliowy bieg piwny- gracze biegna normalne okrazenia boiska ,ewentualnie ustalona wczesniej odleglosc, co okrazenie wychylaja kufel browara, wygrywa ten kto najdluzej biegnie, za pawiki dyskwalifikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi