kosimazaki Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich, właśnie popijam sobie moje pierwsze, własne piwko i muszę nieskromnie przyznać, że to najlepsze piwo, które piłem w życiu Druga warka już zabutelkowana i od tygodnia powoli dochodzi do siebie. Najbardziej cieszę się z tego, że obydwie warki pochodzą z brew kita, a więc najlepsze jeszcze przede mną! Kolejną warkę zamierzam zrobić samodzielnie od początku do końca, z procesem zacierania i chmielenia i mam nadzieję, że efekty będą jeszcze lepsze. Pozdrawiam wszystkich miłośników domowego warzenia! Edytowane 23 Stycznia 2012 przez kosimazaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Gratuluję udanego debiutu i witam na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam i gratuluję pierwszej warki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam na forum i gratuluję pierwszej warki ! Co zacnego popijasz ?? Czyżby bitter z awatara ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Coelian, strzał w dziesiątkę Zestaw Old English Bitter Muntonsa. Moja druga warka to Ruby Red Ale z browaru St. Peter's. Do niedawna wydawało mi się, że piwo musi być zawsze jasne pełne. Kiedy podczas wycieczki do Amsterdamu skosztowałem pierwszego "ejla" wszystko się zmieniło. Był kiedyś nawet taki film, który bardzo dobrze oddaje to, jak się wtedy czułem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witaj Coelian trafił, ponieważ jest naszym forumowym ekspertem w dziedzinie brewkitów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam, Ale przeszedł już na drugą stronę mocy czyli dopadło go chęć na zacieranie Długo trwało ale w końcu się przełamał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio113 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Robiłeś brewkit ze słodem? Właśnie się zbieram do zrobienia pierwszego brewkita i wszyscy odradzają cukier- posmak bimbrowy. Chciałem zrobić z cukrem żeby poczuć co to takiego ale chyba rzeczywiście nie warto. Jest sporo innych rzeczy, na których można poeksperymentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 W zestawie były dwie puchy i wydaje mi się, że obie zawierały nachmielony ekstrakt. Myślę, że dodawanie cukru to strata pieniędzy. Szkoda brew kita, szkoda cukru i szkoda Twojego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witaj, Zyczę udanej przygody w własnym browarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio113 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Oki, thx, chyba rzeczywiście sobie odpuszczę cukier. Znalazłem tylko jedną osobę, która pisała, że nie widzi różnicy pomiędzy cukrem a ekstraktem. Wszyscy inni odradzają. Posmak bimbrowy spróbuję kiedy indziej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się