scooby_brew Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 (edytowane) Zaczynam nowy temat w którym możemy sobie pomagać w znalezieniu nazw na piwa. Jak nazwać to piwo bo nie mam pomysłów? Piwo mi smakuje i chyba będę je warzył często. Narazie to piwo nazywam "ESB" (Extra Special Bitter), ale chcę znaleźć jakąś lepszą nazwę. Większość nazw moich piw pochodzi ze Star Wars (Darth Vader, Drunken Jedi) albo z muzyki (Strange Brew, Back In Black). Styl piwa to angielskie Pale Ale / ESB. Piwo pochodzi z klona piwa Goose Island Honkers Ale, ale trochę to zmieniłem. Piwo ma 5.5% ABV, ma słody 2-rzędowy, karamelowy, płatki pszenne i palony. Chmiel Styrian Goldings. Edytowane 1 Lutego 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Może C-3PO -też złoty..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Tatooine też w sumie była złota... no może bardziej żółta.. słomkowa... ot uroki piasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 może KIHA Od Klon Island Honkers Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 yellow submarine... yellow river... - stara, dobra klasyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtyqwe Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 "ALE o co chodzi" - pasuje do wszystkiego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 A mnie sie od razu pojawila long distance goose czyli gaska dlugodystansowa. Pochodzenie nazwy: troche angielska (weird), goose od wyspy a dystans z tej racji ze chmiel daleki i w dalekim kraju warzone. Z muzyka niewiele ma wspolnego podobnie jak ze starwarsami. A mnie sie i tak podoba - podoba sie tak bardzo ze sam tak nazwe swoje jakies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 gęsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Może C-3PO -też złoty..... Dobry pomysł, ale 3-CPO to nazwa mojego IPA z trzema chmielami "C": Centennial, Citra, Cascade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dobry pomysł, ale 3-CPO to nazwa mojego IPA z trzema chmielami "C": Centennial, Citra, Cascade. To może Chewbacca lub zdrobniale Wookee- morda co prawda kudłata ale w kolorze blond Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Chmiel Styrian Goldings. To może Pannonia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 (edytowane) Co to jest Pannonia? Edyt: NM, juz wiem. Inna nazwa Styrii? Edytowane 1 Lutego 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Co to jest Pannonia? Edyt: NM, juz wiem. Inna nazwa Styrii? Prowincja rzymska. Obejmująca mniej wiecej tamte tereny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarewManiak Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam, może mi ktoś pomóc z nazwą dwóch aktualnie leżakujących piw? Mianowicie jeden to Dunkelweizen(leżakuję już w butelkach), a drugi to English Porter(na burzliwej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Skoro leżakujący dunkel to "Leżący dekiel", a porter na burzliwej "sztorm w porcie". CarewManiak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Narazie to piwo nazywam "ESB" (Extra Special Bitter), ale chcę znaleźć jakąś lepszą nazwę. Większość nazw moich piw pochodzi ze Star Wars Ewoks' Special Beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Mos Eisley Anigielski styl, tawerna...tak mi się wydaje, że może się wpasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi