Sojer Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Konkurs wypromuje Bramę Portową, Brama Portowa wypromuje konkrs. Ot co. Nr 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 a czy musi mieć to coś wspólnego ze Szczecinem -niekoniecznie,i tak ci poza Szczecinem i okolicami nie kojarzą go z niczym,więc lepiej skupić się nad jakimś dobrym ,prostym i czytelnym znaczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja byłbym za wersją ostatnią, ale wywaliłbym bąbelki ze szklanki, bo to świadczy o niedomyciu . Za to, żeby było bardziej szczecińsko dałbym gryfa jako logo na szklance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulipunk Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) Może to mało "logowe" ale kiedyś przerobiłem znalezionego Greifa na emblemacik. Miał to być symbol mojego browaru po przeprowadzce, ale żonie się nie podoba... Więc był na etykiecie do piwa Przypomnę że Gryfa znalazłem w sieci, żeby nie było... Edytowane 11 Lutego 2012 przez bulipunk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmiel Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Po dwóch latach przerwy postanowiłem zabrać się znów do warzenia i ... co za niespodzianka, konkurs piwowarski w Szczecinie. Szkoda, że tak mało czasu na przygotowanie. Co do logotypu - jako paprykarz zdecydowanie wskazuję na nr 5. A może jakieś nawiązanie do starych browarów ze Stettina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Nie ma takiego miasta Stettin - jest Szczecin, Szczecinek ... A tak na poważnie, to nawiązanie do historii jak najbardziej, ale takiej, która jest do dzisiaj żywa. Niestety browary przedwojenne to zagadka dla samych szczecinian, a co dopiero dla ludzi spoza miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunnenbraeu Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Nie ma takiego miasta Stettin Nie ma? O, kurcze, to powiedz mi, gdzie mieszkam... :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Trochę nie na temat. Dziwią mnie spory o zniemczenia nazw miejscowości. W ub. roku była wielka afera w Bydgoszcz, bo na jakimś (bodaj greckim) lotnisku zamiast Bydgoszcz widniała nazwa Bromberg. Zrobiło się wielkie halo, że tak nie może być, nie wiem czy nie interweniował nawet jakiś konsul. A spójrzmy na mapy drukowane w Polsce. Wymieniać można długo, Drezno, Monachium, Lwów, Londyn, Paryż, Nowy Jork. Niestety nadal ciąży na nas brzemię II wojny światowej. bulipunk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Dziękujemy wszystkim za dyskusję i przede wszystkim za pomoc w wyborze logotypu. Najwięcej głosów otrzymała wersja pierwsza i ostatnia. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na ostatnią, ze względu na motyw szczeciński. Dla jasności - symbolem z logotypu jest Brama Portowa andy i Swiaderny 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Bardzo dobry wybór! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi