crocco Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Imbirek zabutelkowany APA zabutelkowany-goryczka jak pieron-prawie Imperium Pinty Dzisiejsze warzenie. Pilzneński 5kg 66st-30min 72st-40min Warka 49-Malina wysładzanie-23l-13blg Marynka 40g-60min Lubelski-40g-10min dodano 2l soku malinowego z Lidla + 2l wody przegotowanej 20l-12blg Się chłodzi Planowane drożdże s-04 Warka 50 Malinka wysładzanie-20l-6blg Po zagotowaniu dodano 3l soku malinowego z Lidla 20g Marynki -60min 40g Lubelskiego 10 min Po chmieleniu dolano 3l przegotowanej wody. zostało 20l-6blg Na zimno 20g lubelskiego drożdże 14g po puszkach Coopersa. Edytowane 10 Czerwca 2012 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Malinka zeszła do 1.5blg i do butelek Malina zeszła do 2.5blg i jeszcze poczeka. Czarna seria trwa.Warka 46 pójdzie na bimber.Smak niby dobry ale jak otwarłem wieko pojawił się piękny biały kożuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Malina do butelek. Warka 51 +Bitter po moimu. Pilzneński-2k Monachijski-1,5kg Jęczmień palony-100g caraaroma-300g 65st-30min 70st 30min do 78-wysładzanie Wyszło 23l 9blg fuggles-60min lubelski-10min 20l-11.5blg drożdże safale S-04. Jakieś ciemne to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Malinka zeszła do 1.5blg i do butelek Malina zeszła do 2.5blg i jeszcze poczeka. Czarna seria trwa.Warka 46 pójdzie na bimber.Smak niby dobry ale jak otwarłem wieko pojawił się piękny biały kożuch. Może to przez fermentator? Jeżeli ten sam we wszystkich popsutych warkach to musiałbyś go zalać kretem na noc i jak posiada kranik to dobrze go wyszorować... ale komu ja to mówię Ja tak zrobiłem gdy mój dunkelweizen złapał coś i skwaśniał jak cholera, nie powtórzyło się to już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Puszczasz zepsute piwo w bimber? Pijalne wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Fermentatory były różne więc chyba nie tylko drożdże ale i moja nieuwaga się przyczyniły. Daję ojcu i cuda z kwasów robi.Wychodzi ok 1l 45-50 vol za 10l piwa..Trochę drogo ale lepsze to jak kanał.Amatorów mam w robocie.Następna degustacja pod koniec sierpnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Bitter poszedł na cichą-smak super,kolor bursztynowy. Warka 52-Milk Stout lll Słód jasny pilzneński 4.0kg Słód karmelowy Caraaroma 0.30kg Słód czekoladowy 0.40kg 65st-50min 72st-30min Próba negatywna-dodanie słodów ciemnych 78st-wysładzanie 23l-10blg Chmiel aromatycznyLubelski 40gr-15min min Laktoza 0.5kg -15min Wyszło 20l 12.5 blg Drożdże piwowarskie Saflale S-04 Przy okazji Imbirek wyszedł dobry ale przegazowany,Malina super ,Malinka trochę wodnista ale pijalna. Wędzik ll lekko słodki z dobrze wędzoną nuta w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Bitter poszedł do butelek. Milk Stout(52) poszedł do butelek (olałem cichą) Zrobiłem cydra jabłkowego(53) z soku z Lidla z Antonówki.Zwał się będzie Antoś!-drożdże zostały mi jakieś po puszce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 (edytowane) warka 54 Lipcowy Pilzneński-2kg Monachijski 2kg Wędzony Weyerman 1kg Karmelowy Abbey 0,20kg Karmelowy Litovel 0,25kg 65-67-50min 72-30 min 20g goryczkowy Marynka-gog-60min 20g aromatyczny Lubelski-10min Drożdże Mauriebrew 514 To są plany, na razie się zaciera. Wyszło 23l 13.5blg. Edytowane 13 Marca 2013 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Lipcowy Rauch Ale-(nr 54).Genialne.Do wielokrotnego warzenia. Wczoraj pogięło mnie i... Warka 55 IPA Pilzneński-5kg Monachijski-0,20kg carared jasny karmelowy-0,20kg 65st-40min 72st-40min 78 wysładzanie 40g-Marynka-60min 25g Lubelski-20min 25g Lubelski-10min 19.5l-15,5blg drożdże US 06 Warka 56 Extra Fest Strong Bitter pale ale-7.kg Cara hell-0,9kg Abbey Malt-0.8kg 55st-15min 67st-2h 73st-10min 78 wysładzanie 20,5l -19blg 30g-Target-60min 15g Challenger-30min 15g Fuggles-15min 18l-22blg Drożdże -Mauriebrew 514 Warka 57 Resztki po 56 Chmielenie 25g Marynka-45min 30g Lubelski-15min 13l -14blg drożdże -Muntons Premium Gold Jak zacząłem o 16 .00 skończyłem o 1.30. gary jutro myję.Idę spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Warka 58-Pszeniczka Ciemna Pszeniczny jasny-2kg Pilzneński-2kg Karmelowy ciemny0,3kg 44st-15mn pszenica 65st-40min-po dodaniu pilzneńskiego i karmelu 72st-? ok 20-40min.gość zakłócił mi czas. 78-wysładzanie. 25g-Marynka-60min Wyszło 19l 10blg.Kiepsko jakoś drożdże Mauriebrew weiss. Warka 59-cos jakby mocne Ale Pilzneński-3kg Pale Ale-3kg Karmel ciemny-o45kg 65st-50min 72st-40min 78st-wysładzanie. Marynka30g-60min Lubelski 30g-20min Lubelski20g-10min drożdże Mauriebrew 514 24l-19blg Warka 60-Babskie- Aronia Ale Pilzneński-2kg Pale Ale-1kg Karmelowy ciemny-0,2kg 65st-40min 72st-30min 78st-wysładzanie 25g Marynka-60min 20g Lubelski-10min 0,3lsok Aronia Drożdze Mauriebrew 514 21l -10blg Edytowane 3 Września 2012 przez crocco ZibiM 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) Warka 61-z dnia 13.09 2012. Pilzneński 9kg Pale Ale-1,3kg Caraaroma-0,5kg 60min-65st 30min-72st 78st-wysładzanie-filtracja przez gałązki jałowca 52l brzeczki w 3 porcjach 1-gotowane 30min z 20dkg owoców jałowca wyszło 17blg-21l-drożdże piekarnicze 2-do 20l brzeczki dodano godzinę gotowane 30dkg owoców jałowca- wyszło 13,8blg-20,5l-drożdże piekarnicze 3-30 min gotowanie 15dkg owoców jałowca + 10min fuggles+10g Lubczyka z Prymatu. wyszło8,8blg-11l Drożdże Mutons Premium Edytowane 11 Października 2012 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 (edytowane) Warka 61/1 i 61?2 idą na bimber. Po burzliwej było ok a wczoraj był kwas.Szkoda,sahti nie będzie. Lubczyk za to wyszedł. Edytowane 11 Października 2012 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Warka 62 Pilzneński-2kg Manachijski-2kg Caraaroma-0.2kg Melanoidowy-0.3kg Pale ale--1.5kg 61-63st- 35min(niesprawny termometr z Ikei się okazało) 72st-40min (Ikeę wywaliłem tu jest pomiar właściwy) 78st -wysładzanie. Warka 62/1 19.5l-10blg 25gr Marynka-60min 31dkg owoce jałowca 60min wyszło 14l-13,6blg drożdże Nottingham Donstar warka 62/2 15l-16.1blg 20gr Marynka-60min 20gr Cascade-10min drożdże S-23 wyszło15l-17.4blg (dolano 3lwody) Warka 63 Pilzneński-3kg Pale Ale 3.5kg Monachijski-2kg Melanoidowy-0.7kg Caraaroma-0.2kg Karmelowy ciemny -1.0kg 65st-50min 72st-45min 78 wysładzanie warka63/1 28l-14blg chmielenie 60min Hellentrau Tradition-60gr wyszło 16.5l-15.4blg drożdże Mutons Premium warka63/2 jw.+20gr przyprawa do piernika wyszło 7l-16.5blg drożdże-Mutons Premium warka 63/3 26l-13.1blg chmielenie 25gr-Marynka-60min 25gr-Lubelski-10 min drożdże-T-58 wyszło 22.5l-16blg Edytowane 11 Października 2012 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Warki 62 i 63 poszły na cichą w dniu 23.X 2012. Dzisiaj warka 62/1 i warki 63 przelano do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Warka 64 Pilzneński-7kg carared-2kg monachijski-1kg cara-crystal-0,5kg caramunich-0,5kg 5st-10min 65st 30min 72 st-40min 78-filtracja 64/1 Marynka-35g-75min lubelski-20g-45min lubelski-20g-15min wyszło 15l-18blg.Dolałem 5l wody -20l i 15blg drożdże T-58 64/2marynka-25g-60min cascade-30g-10min wyszło 21l-15blg drożdże s-23 64/3 marynka20g-60min lubelski 20g 20min 1kg cukier trzcinowy ,300ml syrop orzech laskowy z Lidla Wyszło 17l-13,6blg drożdże mutons Warka 65 5kg wędzony weyermana(zakupiony w sklepie w Mikołowie z nalepką Piwodziej)-w smaku ani zapachu nie było wędzoności-nie wiem co to jest. 4kg monachijski 3kg pilzneński 0,5kg cara-crystal 0,5 kg caramunich 65st-40min 72st-50min 78st-filtracja 65/1 hell.taurus-15g-60min styrian golding-30g-15min wyszło 20,5l-21blg drożdże s-33 65/2 marynka 20g-60min perle 30g-10min wyszło16,5l-12,5blg drożdże T-58 Dość na dzisiaj,jutro sprzątanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Wczoraj warka 62/2 poszła do butelek.Doszła do 3blg.Smak bardzo obiecujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Warka 66 Zasyp pszeniczny jasny-3,5kg pszeniczny ciemny-2,5kg pilzneński-4kg abbey-0,7kg carabelge-1,1kg pszeniczne-45st-20min +reszta 65st-30min 72st-40min 78 filtracja chmielenie warka 66/1 hel. taurus-15g-60min hel.hersbrucker-30g-15min drożdże s-23 wyszło 20l-19blg warka 66/2 marynka 20g-60min cascade-30g-10min drożdże brewfarm blanche wyszło 20l-16blg warka 66/3 hel.taurus-35g-60min cascade-30g-10min glukoza 0,5kg-5min drożdze-s-33 wyszło 14l 12blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Warka 64/2 i 64/3 poszły do butelek. Warka 67 Niby Saison Zasyp 7,5 kg-pilzneński 2kg wiedeński 2 kg pszeniczny 0,5 carared 0,3 kg carabelge 0,2 kg zakwaszający 0,06 carafaI 53st-30min 64st-40min 72 st-20min 78 wysładzanie Warka 67/1 30g Marynka-65min 20g Lubelski-20min 10g Lubelski-5min dodatkowo 10g curacao-9min 10g curacao 2 min 250g glukozy-5 min drożdże 3522 Ardennes wyszło 20l-16blg Warka 67/2 30g Marynka-60min 20g Cascade-20min 10g Cascade-5min dodatkowo 15g kolendra-10min 10g curacao -5 min drożdże Mutons wyszło 20l-17blg Warka 67/3 Marynka-30g-60min Lubelski 30g-10min 1l sok malinowy Paola-5 min 250g-glukoza 5min drożdże S-33 Wyszło 20,5l-12blg Edytowane 25 Listopada 2012 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Warka 66/1 poszła do butelek.Kilka dni pomiar -zeszło do 6,5blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 warka 68 zasyp 11kg-pilzneński 2kg- monachijski I 65st-40min 72st-30min 78st-filtracja. warka 68/1 marynka 40g-60min mięta suszona 60g-5min drożdże S-23 wyszło 20l-12blg warka 68/2 hell. taurus 30g-60min hell.hersbrucker 30g-10min drożdze S23 wyszło 22l-11blg warka 68/3 marynka40g-70min cascade 30g-10min drożdże S23 wyszło 16l -12,6blg warka68/4 Marynka 40g-60min wilamette 30g-10min mięta suszona 10g-3min drożdze S 33 wyszło 21l-10blg Chyba wystarczy na ten rok,chociaż słody na Urbocka są ześrutowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Warki 66/2 i 67/2 poszły do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Warka 69-Urbock Pilzneński-3kg Monachijski-3kg Wędzony-6kg Carared-0,7kg zasyp-45st podgrzewanie do 53 53st-15min 63st-25min 72st-15min 78-filtracja Warka 69/1 chmielenie Hell. trad-32g-75min Willamette-40g-15min drożdże S-34/70 Wyszło 20l-16blg Warka 69/2 chmielenie Marynka-30g-60min Willamette-30g-10min drożdże Mutons wyszło 16l -13,2blg Warka 69/3(kobity się dopominały więc...) Marynka 30g sok malinowy z Kauflandu-3l 2g barwnik czerwony spożywczy drożdże mutons wyszło 20l-13blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Warki 68/2 9 68/3 poszły do butelek w niedzielę. Chyba w styczniu nic nie uwarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Warka 69/2 i 69/3 poszły do butelek Warka 70 z dnia13 02 2013 Dark Belgian Strong Ale Pilzneński-12kg Monachijski-2,4kg pszeniczny-0,6kg Abbey-0,6kg Specjal IB-0,4kg 63st-40min 72st-20min 78-filtracja 70/1 35g Brewers Gold-70min 150g cukier kandyzowany ciemny-10min 5g mech irlandzki drożdże -3522 Ardennes wyszło 17l-16blg 70/2 35g-continental-60min 150g cukier kandyzowany ciemny-10min 5g mech irlandzki-10min drożdże 3522Ardennes wyszło16l-15blg 70/3 40g Marynka-70min 40g Cascade-10min drożdże 3522 Ardennes Warka 71 z dnia 13luty 2013 Weizenbock Pszeniczny jasny-6kg Pilzneński-3kg Monachijski-2,6kg Carawheat-0,8kg Caraaroma-0,4kg Pszeniczne-20minw 45st wsypaneo resztę 64st-45min 72st-35min 76st filtracja 71/1 20g Lubelski-80min 10g Marynka-5min wyszło 24l-13blg(Taki se Weizenboczuś) drożdże Brewfarm Blanche 71/2 20g Citra-60min 25g Citra-10min drożdże 3333German Wheat wyszło 21l-21,4blg (taki Hardy Pszecap) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się