mrblaha Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Możemy teraz produkować, sprzedawać i używać zbiorniki: fermentor ciśnieniowy 1100 litrów o zatwierdzeniu typu PLT 1215 kocioł warzelny 1000 litrów o zatwierdzeniu typu PLT 1216 A będziecie je produkować i sprzedawać? Jakby ktoś chciał zakładać mały browar to pewnie taniej by było kupić u Was, niż od Niemców (tak?)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Raczej nie będzie to nasza podstawowa działalność, ale tak, jeżeli ktoś będzie otwierał taki mały browarek to będzie mógł kupić nasz fermentor sporo taniej niż gdziekolwiek indziej. Z fermentorem jest łatwo, bo możemy taki sam zamówić w Niemczech, drobne przeróbki zrobimy na miejscu. Gorzej jest z kotłem warzelnym, bo przerobiliśmy go z reaktora wyszperanego na złomie. Na pewno nie znajdziemy identycznego, trzeba by go było wyspawać od zera, to podraża zabawę o pewnie jakieś 10 tys. na dzień dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smaug Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Gorzej jest z kotłem warzelnym, bo przerobiliśmy go z reaktora wyszperanego na złomie Już widzę tę radioaktywnie świecącą brzeczkę. BP,NMSP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Czyli teoretycznie jest możliwe przerobienie na warzelny kwasiakowego zbiornika mleczarskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Teoretycznie tak, w praktyce to słaby pomysł - schładzalniki mają za cienką blachę, trudno będzie dorobić grzanie, mieszadło i mają nieszczelne wieko - nie są przystosowane do CIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Widzę poszliście za poradami i na stronie macie teraz dużo czytelniejszą czcionkę dobry ruch! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Startujemy! Tych, którzy wybierają się na Birofilia do Żywca, zapraszamy na nasz kramik w alei browarów rzemieślniczych. Przygotowujemy dwa piwa: belgijski ejl i witbier. Będzie też można kupić koszulki z naszym "ukochanym" przez wszystkich logo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Wiem, ze moje pytanie bedzie dziwne, ale z czystej ciekawoaci, po ile beda wasze piwa dostepne? Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Czyli teoretycznie jest możliwe przerobienie na warzelny kwasiakowego zbiornika mleczarskiego? EDI taki ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Wiem, ze moje pytanie bedzie dziwne, ale z czystej ciekawoaci, po ile beda wasze piwa dostepne? Piwo na imprezie będzie z lane z kranu, za żetony, tak jak u innych browarów rzemieślniczych - restauracyjnych. Nie będziemy mieć piwa w butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Czyli Browar już działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Czyli Browar już działa? Nie. Koledzy pewnie kupili pełne kegi i zmienili na nich etykiety ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Piwo na imprezie będzie z lane z kranu, za żetony, tak jak u innych browarów rzemieślniczych - restauracyjnych. Nie będziemy mieć piwa w butelkach. ... a żetony będą po ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 żeton pewnie za złotówkę jak ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 25 Maja 2012 przez coder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 [media] [/media] Swiaderny i fentel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 wrzucam trochę zdjęć z pierwszego warzenia, mam nadzieję, że wszystko dobrze ustawiłem w picasie, żeby były widoczne: https://picasaweb.google.com/105240737549670277507/BrowarWarka1# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 wrzucam trochę zdjęć z pierwszego warzenia, mam nadzieję, że wszystko dobrze ustawiłem w picasie, żeby były widoczne: https://picasaweb.go...07/BrowarWarka1# Działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosimazaki Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Kiedy będzie można nabyć trochę piwa? Mam do Was po drodze na działkę Edytowane 3 Czerwca 2012 przez kosimazaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 A co to się leje po ścianie? To część procesu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Sok z cytryn wypity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Trochę się napracowaliście... Oby smak piwa był wprost proporcjonalny do wkładu pracy w nie włożonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Podejrzewam niezla wilgotnosc podczas warzenia . Maly tropik, ale za to jakie zapachy musialy byc mmmmm, pycha Fajnie popatrzec na pierwszych z wielu )) Powodzenia !!! PS. Czy moglibyscie dac fote palnika (tego od paelli) ? PPS. Czy przewidujecie wejsciowki na warzenie, nie mowie tu o tlumie, ale np. o 1-2 os. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 A co to się leje po ścianie? To część procesu? Tak, płukanie wymienników do chłodzenia brzeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Bardzo fajne zdjecia. Przydałby sie opis do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się