AgaL Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie na IV Bieszczadzkie Warzenie Piwa! Impreza odbędzie się w sobotę 21 kwietnia 2012 r. w Zagrodzie Magija w Orelcu. Po raz pierwszy warzenie będzie połączone z degustacją piwa i jedzenia - wszystko mojej produkcji Będziemy warzyć piwo w stylu American Amber Ale. Szczegóły w załączonym ogłoszeniu. Ursa Maior Bieszczadzkie Warzenie Piwa 21 kwietnia 2012.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 ło matko, toż to koniec świata jest........ można się tam gdzieś przespać? rowy i kopce nie wchodzą w grę...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja niestety nie dam rady, ale byłem w Magiji i polecam tak miejsce jak i okolice. Na pewno warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 ło matko, toż to koniec świata jest........ można się tam gdzieś przespać? rowy i kopce nie wchodzą w grę...... Koniec świata to jest w Siankach :D , a Orelec to vortex cywilizacji bieszczadzkiej. Impreza odbywa się w pięknej, drewnianej zagrodzie, która oferuje noclegi. Tutaj jest strona http://demkowicz.pl/ Wszelkich informacji udziela Janusz Demkowicz, janusz@demkowicz.pl, tel. 606 677 198. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ja niestety nie dam rady, ale byłem w Magiji i polecam tak miejsce jak i okolice. Na pewno warto. Ech to mi przypomniałeś czasy dawniejsze... Miejscówka przepiękna, ale dojazd mocno utrudniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Miejscówka przepiękna, ale dojazd mocno utrudniony. Skojarzyło mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waroms Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Miejscówka przepiękna, ale dojazd mocno utrudniony. A gdzież tam utrudniony??? Do samego Orelca prowadzi normalna szosa, nawet bez większych dziur - czyli jak wszędzie w Polsce. Do Zagrody Magija trzeba od szosy dojechać drogą gruntową utwardzoną jakieś 200 metrów. Jak ktoś jest bez samochodu to PKS (teraz Veolia) dojeżdża z Sanoka i Leska do Orelca, a przystanek jest (jeśli się nie mylę) jakieś 200 metrów od Zagrody. Miejsce fajne! Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 A gdzież tam utrudniony??? (...) Jak ktoś jest bez samochodu to PKS (teraz Veolia) dojeżdża z Sanoka i Leska do Orelca, a przystanek jest (jeśli się nie mylę) jakieś 200 metrów od Zagrody. Miejsce fajne! Polecam! O widzisz, to nie wiedziałem. Jechałem tam tylko samochodem a trasa od Sanoka wyglądała na mało uczęszczaną. Veolią dojeżdżałem tylko do Sanoka i byłem przekonany, że to stacja końcowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Menu degustacyjne już ustalone Na przystawkę będą precle a la bawarskie z dipem ziołowym a do tego piwo marcowe. Następnie curry z chlebkiem paratha w połączeniu z Amerykańskim India Pale Ale.. A na deser ciasto korzenne z musem jabłkowym i lodami waniliowymi popijane belgijskim ciemnym mocnym ale (quadruplem). Zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ooo! Narobiłaś smaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Menu degustacyjne już ustalone Na przystawkę będą precle a la bawarskie z dipem ziołowym a do tego piwo marcowe. Następnie curry z chlebkiem paratha w połączeniu z Amerykańskim India Pale Ale.. A na deser ciasto korzenne z musem jabłkowym i lodami waniliowymi popijane belgijskim ciemnym mocnym ale (quadruplem). Zapraszam! Aga to curry to na wynos poproszę Niestety nie dojadę, jeszcze nie w tym roku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Aga to curry to na wynos poproszę Przyjedź to dostaniesz na wynos A jest przepyszne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nie dam rady, jestem w trakcie zmieniania wozu, stary nie dał by już rady, a nowego jeszcze nie mam Ale przy okazji chociaż przepis wysępię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nie dam rady, jestem w trakcie zmieniania wozu Epidemia jakaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ale przy okazji chociaż przepis wysępię Jest w najnowszym Piwowarze i będzie na moim blogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Kto się waha niech czym prędzej przestanie Zagroda Magija to idealne miejsce na długi piwowarski wieczór. A iprogram tegoroczny nieco wzbogacony niz w latach poprzednich. + atrakcje niespodzianki (np. nocna, ruska bania...) My się z Agatką w każdym razie na ten moment wybieramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Pełnowymiarowy pokaz, świetny Rauchbock od Agnieszki, kulinarne niespodzianki, było warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Impreza była bardzo udana. Warzenie odbywało się w nowej, pięknej sali w Zagrodzie Magija w Orelcu. Na początku spotkania uroczyście przecięliśmy wstęgę otwierającą tą salę. Wstęgę stanowił sznurek z elementami, które pękały w trakcie jej budowy z powodu mrozów - kraniki, rurki. Były też osłonki izolacyjne itp. Mimo prawie pięciu godzin trwania pokazu nie nudziliśmy się nic a nic. W przerwach na zacieranie, układanie się złoża i filtrację oraz chmielenie degustowaliśmy kolejno: 1. Mini precelki bawarskie z ziołowym dipem - do tego piwo marcowe (zdobywca I miejsca w Szczecińskim KPD) 2. Curry z soczewicy z indyjskim chlebkiem paratha - do tego AIPA 3. Na deser ciasto korzenne z jabłkami i orzechami z ciepłym musem jabłkowym i lodami waniliowymi - do tego quadrupel. Międzyczasie próbowaliśmy rauchbocka oraz california common. Warzyliśmy american amber ale. Uzyskaliśmy dobrą wydajność. To efekt dobrej energii, która panowała podczas spotkania . Miało być około 13 Blg a wyszło 15 Blg. Teraz piwko pięknie fermentuje. Ja osobiście bawiłam się dobrze i myślę, że inni uczestnicy też. W galerii zamieściłam kilka zdjęć. http://www.piwo.org/gallery/album/80-iv-bieszczadzkie-warzenie-piwa-21-kwietnia-2012/ Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez AgaL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Nie dam rady, jestem w trakcie zmieniania wozu, stary nie dał by już rady, a nowego jeszcze nie mam Ale przy okazji chociaż przepis wysępię Josefik, tak jak obiecałam we Wrocławiu, podaję przepis na curry. http://kuchniapiwowarkiagi.pl/blog/a1229-curry-z-soczewica-ziemniakami-i-chlebkiem-paratha.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Podziękował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Zapraszam na pełną relację z imprezy http://kuchniapiwowarkiagi.pl/blog/a1231-relacja-z-iv-bieszczadzkiego-warzenia-piwa.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się