zgoda Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 W jednym z numerów BYO (grudzień 2008) Stone Brewing Co. miało swoją obszerną prezentację, wraz z recepturami na kilka piw. Jeżeli ktoś nie ma tego numeru, to browar udostępnił skany artykułów na swojej stronie. http://www.stonebrew.com/news/081201/ elroy i WiHuRa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ciekawe receptury. W recepturze na Bittera jest dodawane kakao (na 15 min gotowania). Miałem taki plan na 1 piwo z kakao ale odstraszyły mnie informacje o problemach "tłuszczowych". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Miałem podobny dylemat przy dodaniu do Stouta lasek wanilii. Ostatecznie zrezygnowałem z tego pomysłu, bałem się, że zabieg ten może negatywnie wpłynąć na pianę w tym piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Piwo bez piany, jakkolwiek ułomne, dalej jest piwem. Wanilia, kakao (w postaci ziaren), czekolada - to wszystko widziałem w wielu recepturach. Jakoś nikt nie narzekał na całkowity brak piany. Sądzę, że drożdże sobie poradzą z tą odrobiną tłuszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Odgrzewam. Jakis czas temu wydali 'swoja' ksiazke ('The Craft of Stone Brewing'). Dostepna rowniez w wersji elektronicznej (Amazon Kindle). Jest tam oczywiscie wiecej info o procesie powstawiania piw, browarze, wiecej receptur itp itd W niektorych recepturach zalecaja dosyc ciekawe czasy zacierania = 15 min; 30 min !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się